100 Kişilik Eylem

100 Kişilik Eylem
12 Haziran 2017 - 10:24

BATMAN'da bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 'Teröre karşı ortak vicdan ve Katar'ı sahiplenme' eylemi düzenledi.

Önceki gün Kozluk İlçes'nde meydana gelen saldırılarda hayatını kaybeden öğretmen Aybüke Yalçın ve Uzman Çavuş Soner Fazlıoğlu, aralarında Memur Sen bileşenleri ve Ak Parti'nin de olduğu 100'e yakın sivil toplum kuruluşunun düzenlediği eylemle anıldı. 

Teröre tepki eyleminde dombra müziğinin ve Erdoğan şarkılarının çalınması dikkat çekti.



Haberi veren ajansların 100 kişinin katıldığı eylem yerine eski fotoğrafları kullanması dikkat çekti

Turgut Özal Bulvarında toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla "Kahrolsun PKK" sloganları attı. Açıklama yapan AK Parti Batman İl Başkanı Diyadin Uçar, genelde Türkiye'de özelde ise Batman'da birlik, beraberlik ve kardeşlik ikliminin artmasından ve yaşanmasından dolayı rahatsız olan bir takım karanlık odaklar tarafından gerçekleştirilen saldırıda iki genç fidanının vefat ettiğini belirterek, hain terör saldırılanın en yüksek sesle ve nefretle kınadıklarını kaydetti.

Kentte, son 10 gün içerisinde gerçekleştirilen ve sonu ölümle biten terör saldırılarının artmasını tesadüf olarak görmediklerine dikkat çeken Uçar, "Hiçbir etnik kökenin ayırt etmeden teröre maruz kalmış tüm kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu saldırılar sadece iki gencimize değil, huzurumuza, dayanışmamıza, kardeşlik hukukumuza ve çocuklarımızın geleceğine yönelik olarak planlanmış çirken ve kalleş bir saldırı olarak hafızalarda yer edinecektir" dedi.

Grup açıklamanın ardından sessizce dağıldı.