19 yıl önce öldürülen Hande Çinkitaş'ın babası ve üvey annesi tutuklandı

Kadıköy’de 2001 yılında 12 yaşındaki Hande Çinkitaş’ın vahşice öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan babası ve üvey annesi tutuklandı.

19 yıl önce öldürülen Hande Çinkitaş'ın babası ve üvey annesi tutuklandı
06 Kasım 2020 - 10:34 - Güncelleme: 06 Kasım 2020 - 11:41

Kadıköy'de 19 yıl önce 12 yaşındaki Hande Çinkitaş'ın vahşice öldürülmesine ilişkin babası Nezih Çinkitaş (58) ve üvey annesi Şehnaz Çinkitaş (51) gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 2 şüpheli, Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayına gönderildi.

Şüpheliler savcılık sorgularının ardından “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” ve “altsoydan akrabayı kasten öldürme” suçlarından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Üvey anne kendisine iftira atıldığını öne sürdü

Öldürülen Hande Çinkitaş'ın üvey annesi Şehnaz Çinkitaş savunmasında, “Üvey kızım Hande'yi eşimin öldürdüğüne artık eminim. Nezih'in aleyhimdeki beyanları ve suçlamaları birer uydurmadır. Ben hiçbir zaman kendisine maktulü kastederek ‘bak kurtulduk' şeklinde bir şey söylemedim. Kendisiyle boşanma aşamasındayız. Nezih'in bana iftira atmasını gerektirir bir sebep vardır. Açtığım mal davasını geri çekmemi istiyor. Bana mal vermeyeceğini söylüyor. Olayın olduğu gün ben kız kardeşimin evindeydim. Sabah evden çıkmıştım. Maktul yatağında uyuyordu. Üvey kızımın öldürülmesiyle en ufak bir ilgim yoktur” diyerek suçlamayı kabul etmediğini ve serbest bırakılmayı talep ettiğini söyledi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum