4 ilde kamu personeline sıcak hava izni

4 ilde kamu personeline sıcak hava izni
03 Temmuz 2017 - 01:54

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ve hava tahmin raporlarına göre başkentte hava sıcaklığının bugün da yükselmeye devam edeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığının Aşırı Sıcaklarda Alınması Gereken Önlemler Genelgesi kapsamında Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun olağanüstü toplandığı ifade edilen açıklamada, kamuda çalışan hamileler, engelliler ile belgelendirmeleri halinde kalp, beyin, solunum sistemi, karaciğer ve böbrek rahatsızlığı olanlar ile kanser hastalarının bugün idari izinli sayılması kararının alındığı kaydedildi.

Denizli

Denizli'de sıcak hava nedeniyle kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı olanlar bugün izinli sayılacak.

Valilikten yapılan açıklamada, hava sıcaklığının bugün 43 derece olacağının tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, bu nedenle, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, hamile ile kronik rahatsızlığı bulunanların, bugün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Çankırı

Çankırı'da sıcak hava nedeniyle kamu kurumlarında çalışan hamile ve engellilerin bugün izinli sayılacağı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamilelerin, ilde hava sıcaklığının artması nedeniyle bugün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Çankırı'da sıcaklığın bugün 34 derece olacağı tahmin ediliyor.

Muğla

Muğla'da sıcak hava dolayısıyla kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelliler ile kronik rahatsızlığı bulunanlar idari izinli sayılacak.

Valilikten yapılan açıklamada, bugün hava sıcaklığının yüksek olacağının tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, bu nedenle ildeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamileler ile kronik rahatsızlığı bulunanların idari izinli sayılacağı kaydedildi. 


Kaynak : Trthaber.com.tr