ALANYASPOR MİNİBÜSÜ KAZA YAPTI 1 FUTBOLCU ÖLDÜ 6 YARALI

ALANYASPOR MİNİBÜSÜ KAZA YAPTI 1 FUTBOLCU ÖLDÜ 6 YARALI
29 Nisan 2019 - 09:19

Süper Lig takımı Alanyaspor'da acı gün. Kayseri deplasmanı takım minibüsü kaza yaptı. Minibüs şoförü araç sürerken uyuyakaldı. Araç kaza yaptı 7 futbolcu yaralandı yaralılardan durumu ağır olan Josef Sural ne yazık ki kurtarılamayarak hayatını kaybetti.


Josef Sural ve kızı


HER İKİ ŞOFÖR DE UYUMUŞ

Alanyasporlu futnolcuları taşıyan minibüsteki asıl ve yedek şoförlerin ikisinin de kaza esnasında uyuduğu öğrenildi.Kayserispor ile 1-1 berabere kalan Alanyaspor kafilesinden Caulker, Dlajma, Baiano, Cisse, Welinton, Sackey ve Sural birlikte Alanya'ya dönmek için vip minibüs kiraladı.

Kayseri'den yola çıkan minibüs, Antalya-Alanya kara yolunda, şehir merkezine 5 kilometre kala Dinek mevkisinde yoldan çıkarak devrildi. 


Kaza yapan Alanyaspor minibüsü


JOSEF SURAL HAYATINI KAYBETTİ

Kazada yaralanan 7 futbolcu, ambulanslarla Alanya'daki özel bir hastaneye kaldırıldı. Durumu ağır olan Josef Sural, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Diğer yaralı futbolcuların ise ayakta tedavi edildiği öğrenildi.
Minibüsün şoförü gözaltına alınırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Alanyasporlu yöneticiler ve Başkan Hasan Çavuşoğlu, kazayı haber alır almaz hastaneye geldi. 

Alanyaspor'un maç kadrosundaki diğer futbolcular, yöneticiler ve görevlilerden bazılarının Alanyaspor otobüsü ile diğerlerinin de kendi imkanlarıyla dönüş yaptıkları bildirildi.


Josef Sural'ın eşi ve 1 aylık kızı


ALANYASPOR BUNDAN SONRA NE YAPACAK

Süper ligde Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Alanyaspor camiası bu olayla şoka uğradı.

Alanyaspor'un kalan maçlara çıkıp çıkmayacağına federasyon karar verecek.


BAŞKAN HASAN ÇAVUŞOĞLU AÇIKLAMA YAPTI

Çavuşoğlu, "Emniyet müdürümüzden aldığım bilgiye göre, araçta iki şoför olmasına rağmen ikisinin de uyuduğudur. İkisinin uyuması sonucu kaza meydana geldi. Maalesef Josef Sural'ı kaybettik. Çok üzgünüz yapacak bir şey yok. Konuşacak durumuda değilim. Diğer 6 futbolcudan da kırıkları olanlar var. Onlar da gözlem altında. Hayati tehlikeleri yok" dedi. 



JOSEF SURAL KİMDİR?

Alanyaspor futbolcusuyken hayatını kaybeden Josef Sural,  30 Mayıs 1990 tarihinde Çek Cumhuriyeti'nin Hustopece şehrinde dünyaya geldi. Futbola Sokol Sakvice takımında başlayan Josef Sural, 2008 yılında FC Zbrojovka Brno takımında forma giymeye başlamıştır. 

2011 yılında yine bir Çek kulübü olan FC Slovan Liberec'e transfer olan Josef Sural, 5 yıl gösterdiği performansın ardından Sparta Prag tarafından 1 milyon 250 bin euro bedelle transfer edildi. 

Burada 3 yıl top koşturan Çek futbolcu, 2019 Ocak ayında Alanyaspor'a 160 bin euro bedelle transfer olmuştu.1,84 boyundaki forvet oyuncusu Josef Sural, Alanyaspor formasıyla çıktığı 11 maçta 1 gol kaydetti.

28 Nisan 2019 tarihinde Kayserispor deplasmanından dönen Alanyaspor takım minibüsünün kaza yapması üzerine hayatına kaybetti.

OYNADIĞI TAKIMLAR

Alanyaspor 
Sparta Prag
Slovan Liberec 
FC Zbrojovka Brno
1. FC Brno 
FC Zbrojovka Brno U19

Çek Cumhuriyeti milii takımını da giyen Josef Sural'ın şubat ayında bir kız çocuğu olmuştu.


Batman Gündem ailesi olarak Alanyaspor camiasına başsağlığı diliyoruz. Yaralı futbolculara da Allah'tan rahmet diliyoruz.