10 Kasım 2016 gündem özeti

1- Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78'inci yılında, Anıtkabir ile Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenlere katılacak.

- TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında, Atatürk Anıtı'nda anma töreni düzenlenecek.

- Mustafa Kemal Atatürk, hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'ndaki odasında törenle anılacak.

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Birleşik Kamu İş Konfederasyonu yöneticilerini birlikte kabul edecek.

- Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesini ziyaret edecek.

3- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye Ekonomisi ve Güncel Gelişmeler Toplantısı ile 20'nci Uluslararası İş Forumu'na katılacak, Türkiye-Katar Karma Ekonomik Komisyonu toplantısı sonrası basın toplantısı düzenleyecek.

4- TÜİK, eylül ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak.

5- Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için Birleşmiş Milletler gözetiminde sürdürülen ve toprak konusunun da ilk defa ele alındığı müzakereler, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis'in katılımıyla İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasında devam edecek.

6- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

7- Suriye iç savaşına ilişkin gelişmeler izleniyor.

8- Basketbol THY Avrupa Ligi 6. haftasında Darüşşafaka Doğuş-Brose Bamberg, EA7 Emporio Armani Milan-Anadolu Efes maçları yapılacak.

9- A Milli Futbol Takımı, Kosova ile oynayacağı 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri grup maçının hazırlıklarını, konakladığı otelin sahasında basına kapalı yapacağı antrenmanla sürdürecek. AA

Kaynak : Trthaber.com.tr