1400 Kişi İşkur Aracılığıyla İşbaşı Yapacak

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Batman İl Müdürlüğü tarafından belediyeler, Orman İşletme Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve İl Müftülüğü işbirliği ile 6 ay süre ile istihdam edilmek üzere bin 400 geçici işçinin alınacağını açıkladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan İŞKUR Batman İl Müdürü Besim Eviz, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da ilimizde işsizliğin azaltılması ve çalışan nüfusun artırılması amacıyla, belediyeler, Orman İşletme Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve İl Müftülüğünde 6 ay süre ile istihdam edilmek üzere bin 400 geçici işçi alımımız gerçekleşecektir. Projeler kapsamında alınan işçiler; çevre temizliği, park bahçe düzenlenmesi, ağaçlandırma ve kamusal alt yapının yenilenmesi gibi toplum yararına projelerde istihdam edilecektir."dedi.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Batman İl Müdürlüğü tarafından Belediyeler, Orman İşletme Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve İl Müftülüğü işbirliği ile 6 ay süre ile istihdam edilmek üzere bin 400 geçici alınacaktır. ktır.

Alımlarda müracaat edenler arasından noter kurası ile işçilerin belirleneceğini ifade eden Eviz, başvuruların 27 Şubat-3 Mart tarihleri arasında (5 gün süreyle) İl Müdürlüğü veya www.iskur.gov.tr elektronik adresi aracılığı ile yapılacağını belirtti.

Eviz programa başvurular hakkında ise şu bilgileri paylaştı:  

"İkamet adresi baz alınarak her ikametten sadece bir kişi programdan yararlanacak.

-Seçilen şahıslar 15 Mart 2017 tarihinde işbaşı yapacaklardır.

-Belediyeler, İl Özel idaresi ve Orman İşletme Müdürlüğüne başvuranlar, erkeklerde 36-65  kadınlar da 19-65 yaş arasında olacaktır.

-Müftülüğe başvuranlar, erkek ve kadınlarda 19-65 yaş arasında olacaktır.

-Katılımcılar noter kurasıyla belirlenecektir. Asil liste noter tarafından belirlenecek, diğer başvuranların hepsi yedek olarak sisteme kaydedilecektir." (