28 ŞUBAT SÜRECİ GERÇEKTEN BİTTİ Mİ?

     28 Şubat 1997 tarihinde toplanan Millî Güvenlik Kurulu'nun ardından tarihe 28 Şubat Kararları diye geçen, Türkiye tarihine kara bir leke olarak düşen bazı kararlarla dindar insanlara yönelik cadı avı başlatıldı. 


Peki aradan geçen 20 yılda ve bunun büyük bir kısmının muhafazakar bir partinin tek başına iktidar olduğu bir dönemde nasıl değişiklikler oldu. Birilerinin etkisi bin yıl sürecek dediği kararlar gerçekten tamamen etkisizleşti mi, yoksa 28 Şubat çarkı hala dönmeye devam mı ediyor?


İsterseniz 28 Şubat kararlarını tekrardan hatırlayalım da etkisi devam ediyor mu etmiyor mu siz karar verin.


"Aşırı dinci kesimin Türkiye'de mezhep ayrılıklarını körüklemek suretiyle toplumda kutuplaşmalara neden olacak ve dolayısıyla milletimizin düşmanca kamplara ayrılmasına yol açacak çok tehlikeli faaliyetleri yasal ve idari yollarla mutlaka önlenmelidir.


Ülke sorunlarının çözümünü 'Millet kavramı yerine ümmet kavramı' bazında ele alarak sonuçlandırmayı amaçlayan ve bölücü terör örgütüne de aynı bazda yaklaşarak onları cesaretlendiren girişimler yasal ve idari yollardan önlenmelidir.


T.C. Anayasası, Siyasi Partiler Yasası, Türk Ceza Yasası ve bilhassa Belediyeler Yasası'na aykırı olarak sergilenen olayların sorumluları hakkında gerekli yasal ve idari işlemler kısa zamanda sonuçlandırılmalı ve bu tür olayların tekrarlanmaması için her kademede kesin önlemler alınmalıdır.


Genç nesillerin körpe dimağlarının öncelikle cumhuriyet, Atatürk, vatan ve millet sevgisi, Türk milletini çağdaş uygarlık düzeyine çıkarma ülkü ve amacı doğrultusunda bilinçlendirilmesi ve çeşitli mihrakların etkisinden korunması bakımından 8 yıllık kesintisiz eğitim, tüm yurtta uygulamaya konulmalıdır."


Evet on dört yıl önce bu maddelerle dindar insanlara yönelik sert yaptırımlar öngörüldü ve bunların büyük bir kısmı gerçekleştirildi. Peki günümüzde durum nasıl?


Yıl 2017 hala binlerce insan sırf camilerde Kuran dersi verdikleri için, gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarıp manevi bir bilinç aşılamaya çalıştıkları için cezaevinde yatmaya devam ediyor.


Elazığ İhya der, Adıyaman Vahdet der vb. birçok İslami stk üyeleri sırf İslami faaliyetlerde bulundukları için, Kutlu doğum etkinlikleri düzenledikleri için onlarca yıl cezaya       çaptırıldılar ve bu büyük suçlardan(!) dolayı hala cezaevinde yatmaya devam ediyorlar.


Dindar camialara yönelik saldırıların hiçbiri önlenmiyor/önlenemiyor. Faillere yönelik herhangi bir işlem yapılmıyor. Dindar camialar saldırgan çetelerin insafına terk ediliyor.


Birçok yerde hala dindar insanlara kumpaslar kuruluyor, iğrenç planlarla bu kişiler karalanıyor, cezalandırılıyor.


28 Şubat sürecinde itikatları bozulduğu gerekçesiyle görevden alınan birçok din görevlisi aradan geçen onca yıla rağmen hala görevlerine devam edemiyor.


Çocuklarımızı kendi emelleri doğrultusunda yetiştirmek isteyen 28 Şubatçıların ancak 8 yıl olarak düşünebildikleri kesintisiz eğitim on iki yıla çıkarıldı ve çocuklarımız, gençlerimiz 12 yıl boyunca karma eğitimin uygulandığı sınıflarda birilerinin ideolojilerine göre ders almaya devam ediyor.


Şimdi siz söyleyin Allah aşkına 28 Şubat süreci gerçekten bitti mi?