48 bin Arakanlı bebek sağlıksız koşullarda doğacak

Arakanlı Müslümanların, göç ettikleri yerlerde yaşadığı sağlık sorunları artarak devam ederken bu durumdan en çok çocuklar olumsuz etkileniyor.

Çadırlardaki sağlıksız ortamda doğan bebekler ise, ilk günlerinden itibaren hastalık ve yetersiz beslenme gibi durumlarla karşı karşıya kalıyor.

İtalya merkezli sivil toplum kuruluşu, Bangladeş'in güneyindeki kamplarda hamile olan Arakanlı kadınların sayısından yola çıkarak bu sene doğacak çocukların sayısını hesapladı.

2018'de tahmini 48 bin bebek doğacak

Sivil toplum kuruluşunun yaptığı açıklamada, 900 bine yakın Arakanlı Müslüman'ın yaşadığı kamplarda her gün 130 bebek doğacağının tahmin edildiği kaydedildi. Açıklamada, yıl boyu bu sayının 48 bine ulaşacağı belirtildi.

Kurumun kampların bulunduğu Cox's Bazaar kentindeki sağlık danışmanı Rachael Cummings, Kamplarda hijyen koşulları çok kötü ve çadırlar difteri, kızamık, kolera gibi özellikle yeni doğanların savunmasız olduğu hastalıkların üreme yuvası. Çocukların doğacağı bir yer değil. ifadelerini kullandı.

Bangladeş'e göç eden 700 bin Arakanlının yüzde 60'ı çocuk

Birleşmiş Milletler'e göre, yaklaşık 700 bin Arakanlı Müslüman, 25 Ağustos'tan bu yana Myanmar'da zulüm ve katliamlardan kaçarak Bangladeş'e geçti. UNICEF, bu sayının yüzde 60'ını çocukların oluşturduğunu belirtiyor.

Kaynak: AA


Kaynak : Trthaber.com.tr