Arap Aşiretler de Bağımsız Kurdistan'a Katılmak İstiyor

Ninova bölgesindeki Zummar ve Rabia ilçelerinin en büyük Sünni Arap aşiretlerinden Şemmer ve Weziri aşiret temsilcileri ortak bir açıklama yayınlayarak, Kürdistan genelinde 25 Eylül'de gerçekleştirilecek bağımsızık referanumunu destekleyeceklerini beyan ettiler.

Zummar ve Rabia'nın Kürdistan yönetimi toprakları dahilinde olması gerektiğinin belirtildiği açıklamada, aşiret temsilcileri Kürdistan'ın bağımsızlık referandumunda "evet"in çıkması için gerekli tüm çabayı göstereceklerini vurguladılar.

Bu bölgelerin Kürdistani bir kimliğe sahip olduğunun altını çizen Arap Aşiret temsilcileri, bu bölgelerin referandumdan sonra Kürdistan'a bağlanması istediler.

Irak parlamentosunun Ninova bölgesi milletvekillerinin bugüne kadar kendileri için hiç bir girişimde bulunmadıklarını ifade eden Şemmer ve Weziri aşiret temsilcileri, sadece Kürdistan hükümeti ve Peşmerge güçlerinin onların imdatlarına yetişip kendilerine yardımcı olduklarını belirttiler.

Temsilciler bunun için 25 Eylül'deki referamdumda sandık başlarına gidip Kürdistan'ın bağımsızlığı için "evet" diyeceklerini beyan ettiler.