Bahçeli'den Barzani'ye Büyük Saygısızlık

Kendi tarihleriyle övünen Bozkurt - Türeyiş destanıyla kurttan türediklerini iddia edip bunu övünç vesilesi gösterip kurt gibi uluyup kurdu simge edinen tuhaf topluluğun lideri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, onbinlerce yıllık şerefli tarihi kültürü olan Kürtlerin lideri sayın mesut Barzani'ye terbiye ahlak, siyasi nezaket sınırlarını aşacak sözler sarfetti.


Bayram namazının ardından Alparslan Türkeş'in Beştepe'deki mezarını ziyaret edip burada kendisini bekleyen partililerle bayramlaşan Bahçeli ayrılırken basın mensuplarına açıklamada bulundu ve soruları yanıtladı.


Katliamlar, sürgünler ve gözyaşları nedeniyle İslam coğrafyasının bu bayramı hüzünlü ve buruk bir şekilde idrak ettiğini belirten Bahçeli, buna karşın bayramların kucaklayıcı, kaynaştırıcı, birlik ve beraberliği sağlayıcı özelliğinin bulunduğu dile getirdi.


İslam ülkelerindeki kargaşaya son verecek bir çabayı ortaya koymalıdır. Bu anlayışla bayramı idrak etmeliyiz. İnşallah önümüzdeki günlerde bütün ülke yöneticileri, siyasi partiler, aralarındaki husumetlere son vererek birlikte hareket ederek, ayrımcı değil kaynaştırıcı olarak ülkenin ve İslam dünyasının özellikle de Türk Cumhuriyetlerini de içerisine alan bir anlayışla Suriye'ye, Irak'a ve Türkmenlerin yaşadığı alanlarda her türlü politikaların üretilmesine destek olmalarında yarar var."


Bahçeli, Irak'taki referandum tartışmalarıyla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, "Referandum çok yanlış bir tavır olabilir. Barzani inatçı bir üslup kullanıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nden büyük destek aldığı anlayışıyla cesaretli olduğunu ortaya koymaya çalışıyor. Ama Barzani İngiliz'i tanır, Amerika'yı tanır, Türk'ü tanımaz, Türk devletini bilmez. Yarın nasıl bir tokat yiyeceğini de tokadı yedikten sonra anlar ama iş işten geçmiş olur" değerlendirmesinde bulundu.


Referanduma Kerkük'ün dahil edilmesi konusunda da Bahçeli, şunları söyledi:

"Bu kararı, bizim Türkmenler ile orada yaşayan Araplar kabul etmemektedir. 'Kerkük Türk'tür, Türk kalacaktır' diye eskiden beri söylemlerimiz vardır. 80 milyon olarak Kerkük'te yaşayan soydaşlarımızın yanındayız. Telafer bugün tamamen Türklerin yaşadığı bir bölge olarak kurtarılmıştır. Orada artık Türkiye elden gelen desteği vermek suretiyle Telafer'in yeniden imarını sağlamalı ve Türkmenlerin sağa sola dağılmış hallerini görerek orada tekrar bulunmalarını gerçekleştirmelidir."


ÜLKÜCÜLER KURTTAN TÜREMELERİYLE ÖVÜNÜYORLAR

Türeyiş (Bozkurt) destanına göre Türkler Aşina adlı bir aileden geliyorlar. Aşinalar, Lin adında bir memleket tarafından soyca öldürülürler. Yalnız 10 yaşında bir çocuk sağ kalır ve bu çocuk dişi bir kurt tarafından büyütülür. Kurtla çocuk, karı koca hayatı yaşamaya başlarlar ve dişi kurt da çocuktan hamile kalır. Lin memleketinin askerleri geri dönünce, kurt kaçar ve Turfan memleketinin kuzeyindeki dağa gider.

Kurt burada 10 çocuk doğurur ve her birinde de bir soy türer. İşte Göktürk Devleti'nin kurucularının geldikleri A-şi-na ailesi de bu on boydan biridir. Birkaç nesil geçtikten sonra, hep birlikte mağaradan çıktılar. Juan Juan Devleti'ne tabi olurlar. Altay eteklerinde yerleştiler..." 


İşte bu çoğu kişiye iğrenç ötesi gelebilecek hayvanla çiftleşmeden doğmakla övünüp kurt gibi uluyan bozkurt işareti yapanlar ne tuhaftır ki binlerce yıllık şerefli tarihi olan Kürtlere arsızca laf söyleyebiliyorlar. İslam ülkelerinin, liderlerin birleşmesinden bahsederken ardından tuhaf açıklamalar yapabiliyor. 

Altın sevdasına düşüp sattıkları sınırlarından yüzlerce km uzaktaki Kerkük'ü şimdi Türk yurdu olarak görme cehaletinde bulunuyor. Türkiye'de Nüfusunun % 95'ini Kürtlerin oluşturduğu yerler hakkında açıklama yapamazken nüfusun sadece % 10'unu Türkmenlerin oluşturduğu , Türkçe'nin resmi dil olarak kabul edildiği Türkmenlerin her türlü hakka sahip olduğu Kürdistan toprakları hakkında ziyasi nezakle uzaktan yakından bağdaşmayan saygısızca sözler sarfetmesi şüphesiz sadece Kürt düşmanlığıyla açıklanabilir