Batman Belediye Başkan Adaylarımızı Tanıyalım

SAADET PARTİSİ ADAYI İLHAMİ IŞIK

İlhami IŞIK 1959 Batman doğumlu. Işık, uzun süre tekstilcilik yaptı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden 1.sınıf terk. İlhami Işık'ın 1997 yılında örgüte yardım ve yataklıktan hapse girdi ve 1999’da tahliye oldu.


 İlhami Işık birçok gazete, dergi ve haber sitesinde köşe yazıları yazdı. Işık, 80 öncesi İlerici Gençlik Derneği'nin Doğu ve Güneydoğu sorumlusu olarak liseli öğrencileri örgütleyen biri olduğu ve o dönemde Abdullah Öcalan ile etkileşim ve iletişim içinde olduğunu anlatmıştır.

Kendisini hiç bir zaman PKK'lı olarak tanımlamadığını belirten Işık, son 18 yılda İmrali ile yapılan dolaylı ve doğrudan arabuluculuk görüşmelerindeki en önemli ismi olduğunu ifade etmiştir. Balıkçı lakabıyla tanınmaktadır. 

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan İlhami Işık Kürt aydını kimliğiyle doğruları çekinmeden söylemesiyle tanınıyor. İlhami Işık'ın Saadet partisinin oyları önemli oranda arttırması bekleniyor


HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ ADAYI SABRİ ÖZDEMİR 

Önceki dönemde de Batman belediye başkanı olarak seçilip daha sonra yerine kayyum atanan Sabri Özdemir 1972 yılında Batman'da doğdu ve uzun bir süre yurt dışında kaldı. 1989 yılından HEP bünyesinde çalışmalara katıldı.

1990'da Batman Gençlik Örgütlemesinde aktif çalıştı 1991 yılında, genel seçimlerde seçim çalışmalarında aktif görev aldı.


1992 yılında demokratik çalışmaları terörize edilerek, hakkında soruşturma sonucu takibata uğradı, hakkında yakalama kararı çıktı. sonra Avrupa'ya gitmek zorunda kaldı. Almanya Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Bielefeld şehrinde ikamet etti.

Kurdistan Centrum Derneğinin çalışmalarında aktif çalıştı, çalışmalarının nedeni ile 1995 yılında tutuklandı, 4 yıl Cezaevinde yattı. 1999 yılında Türkiye'ye dönüş yaptı ve 2005 yılına kadar geçen sürede dernek çalışmalarının yanı sıra yerel işletmecilik yaptı.

Sabri Özdemir Evli ve 4 çocuk babasıdır.


ADALET VE KALKINMA PARTİSİ ADAYI MURAT GÜNEŞTEKİN

Murat Güneştekin 1971 Yılında Siirt'in Kurtalan ilçesinde doğdu.İlk, orta ve lise öğrenimini Batman’da tamamladı. 


Harran Üniversitesi MYO İnşaat Bölümü’nün ardından Azerbaycan Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi’ni bitiren Güneştekin, Batman İnşaat Mühendisleri Odası’na üyedir. 

Siyasete, 2002 yılında AK Parti’ye üye olarak başlayan Güneştekin, 2004 yılından itibaren AK Parti Batman il teşkilatında; Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı, ardından da siyasi ve hukuki işlerinden sorumlu il başkan yardımcısı olarak görev yapmıştır. 

Şubat 2011'den Ocak 2015'e kadar AK Parti Batman İl Başkanlığı Görevini yaptı. Güneştekin, AK Parti 27.dönem Batman milletvekili adayı olarak gösterilmiştir.

Güneştekin, evli ve 3 çocuk babasıdır.