Batman Belediyesi Kenar Mahalledekileri Perişan Etti

Batman belediyesi otobüs sitemindeki değişiklikle tüm kenar mahallelerdeki direkt otobüs seferlerine aktarmaya dönüştürerek halkta çok büyük mağduriyet oluşturdu.

Halkçı belediye sloganıyla yola çıkan Batman belediyesi daha çok oy aldığı kenar mahallelere tüm direkt otobüs seferlerine son verdi. Kenar mahallelerde oturan vatandaşlar belediye durağından inip başka otobüse binerek aktarma yapmak zorunda. Zengin kesimin oturduğu diğer mahallelerde ise direkt seferler artarak devam edecek.



Daha önce Batman belediyesi 10 otobüs hattıyla hizmet veriyordu. Bu hatlardan 6 tanesi direkt Mobil Petrolkent tarafına gidiyor buna rağmen yetmiyordu. Kenar mahalle halkında otobüs sayısının arttırılacağı beklentisi hakimken direkt seferlerin komple iptal edilmesi halkta şaşkınlığa yol açtı.


Daha önce 4-5-6-8-9 ve 10 nolu hattın hizmet verdiği Karşıyaka - Petrolkent - Mobil güzergahına gitmek artık 1 saatten fazla vakit alıyor. Yeni sistemle Sanat Sokağından İstasyona bile tek otobüsle gidilemiyor en az iki otobüs değiştirilmesi gerekiyor.


İpragaz, 19 Mayıs hatlarında da aynı saçma sistem devam ediyor.


Belediye otobüsleriyle nispeten daha ucuz imkanı elde eden Batmanlılar yeni sitemle şehir içi minibüslerine muhtaç hale getirilmiş durumda.

Daha zengin kişilerin yaşadığı hiçbir mahallede aktarma sistemi bulunmuyor. Gültepe, Memursen, Kültür, Belde gibi mahallelerde tek otobüsle ulaşım mümkünken Batman belediyesinin kenar mahalelere yönelik saçma uygulaması büyük tepki topluyor Yeni sistemle bazı yolculuklar 1 saati aşıyor. Bu da halkta ciddi anlamda mağduriyet oluşturuyor.

batman belediye batman otobüs batman aktarma