Batman Belediyesinden Hayırlı Hizmet

Batman belediyesinden hayırlı hizmetGöreve geldiği günden beri taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan yeni belediye yönetimi hayırlı bir hizmet daha başlattı.
Batman belediyesi sosyal yardım işleri müdürlüğü tarafından kimsesizlerin her türlü ihtiyacı karşılanmaya başlandı.

Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından ilk kez başlatılan çalışmayla, yaşlı, kimsesiz kişilerin genel bakım ve ev temizliği yapılmaya başlandı.

 

Daha önceden belirlenen evlere giden ekiplerimiz, ihtiyaç sahibi, sağlık ve bakım hizmetlerine ihtiyaç duyan, kronik hastalığı ve yaşlılığa bağlı sebepler nedeniyle bakımlarını yapamayan kişilerin evlerinde yapılacak olan evde bakım hizmetlerinin yıl boyunca devam etmesi planlanıyor.

 

Evde kalmayı tercih eden ve tedavisi, bakımı devam eden; ancak yakın aile çevresi ve arkadaşları tarafından bakımı gerçekleştirilemeyenler kişilere yapılacak evde bakım hizmetleri için kadınlar ve erkekler için iki ayrı grup oluşturuldu.

 

5 kadın ve 5 erkek personel tarafından verilecek hizmetlerde Belediyemizde görevli sosyolog, sosyal çalışmacı personel nezaretinde evde bakım hizmeti icra edilecek.

 

Yaşlı ve kimsesiz kişilerin evlerine yapılacak ziyaretlerde, kişilerin kişisel bakımları, evlerinin düzenlenmesi, yıkanıp süpürülmesi gibi konularda hizmet verilecek