Batman Emek Doğalgaz - Mantolama

BATMAN EMEK DOĞALGAZ MANTOLAMA KOMBİ KLİMA SATIŞ TEKNİK SERVİS
ADRES: Bahçelievler Mah. İnsan Hakları Bulvarı Murat 1 Apt. No. 22/C BATMANTELEFON: 0488 207 12 07 - 0537 496 06 85 - 0545 971 49 91
HİZMETLERİMİZ
Doğalgaz İç TesisatıMantolamaIsı YalıtımıSöve
Merkezi Sistem Doğalgaz Dönüşümleri
Mekanik Tesisat
Kolon TesisatıIsı Yalıtım
Sıhhi Tesisat
Elektrikli Kombi
Kombi Klima Yedek ParçaÖzel Servis

MİSYONUMUZ
Başta Batman olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemizin Bölgesel Kalkınma Politikalarında önemli bir köşe taşı firmalarından biri olmayı hedefleyen Emek DoğalgazKaliteli ürün yelpazesi ile inşaat sektöründe öncü olma rolünü devamlı sürdürmek
Müşteri odaklılık ilkesini ticaretimizin çalışma politikası olarak benimseyerek bu çerçevede müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmak
Girdiğimiz her sektörde ilimiz ve bölgemizin öncü firmalarından biri olmak
Çalışanlarımızın en büyük değerimiz olduğunu ve sürekli eğitimi hayat boyu eğitim haline dönüştürerek şirket politikası haline getirmek
İlimiz ve bölgemizin dinamiklerinden güç alarak misyonumuzun ışığında firmamızı yerel ve bölgesel ölçekte bir marka değeri haline getirmektir. 
VİZYONUMUZ
Tüm sektörlerimizde hizmetin nitelik ve nicelik olarak gelişmesini sağlamak amacıyla sistemimizi sürekli sorgulamak. Bu amaçla tüm fikirlere açık olmak ve fikirleri değerlendirmek.Kuruluş misyonumuz gereği İş çevrelerinde etkin konumuzu geliştirmek amacıyla faaliyetlere katılmak ve/veya gerçekleştirmek.Tüm sektörlerimizde AR-GE faaliyetlerini süreçlerin ayrılmaz bir parçası haline getirmek.Şeffaf, adil ve performansa yönelik çalışma tarzını benimsemek.Resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliğini artırmak.Tüm dokümantasyon çalışmalarımızı elektronik ortamda gerçekleştirmek.Çalışanlarımıza ve müşterilerimize yönelik sosyal ve iş amaçlı aktiviteler geliştirmek.Ürün ve hizmetlerimizi müşteri istek ve beklentilerini karşılayacak şekilde sunmak.Müşteri beklentileri ile firmamızın hedeflerinin entegrasyonunu sağlamak amacıyla halkla ilişkiler faaliyetlerini etkin şekilde kullanmak.


Temel Değerler
- Dürüstlük ve adil davranma- Müşteri memnuniyeti- Yenilikçilik- Sorumluluk ve hesap verilebilirlik- Gizlilik

Kalite Politikası
-Müşteri odaklılık-Verimlilik-Yenilikçilik-Karlılık-Sosyal sorumluluk-Kalite ve Müşteri memnuniyeti
Ayrıca Batman ve çevre yerler için Seramik Fayans Mermer İşleri de Yapılır

Selman Usta - 0545 971 49 91





ISI YALITIMI ? MANTOLAMA

Yapılarda ve tesisatlarda ısı kayıp ve kazançlarının sınırlandırılması için yapılan işleme "ısı yalıtımı" denir.

İnsanların konforlu bir yaşam sürebilmeleri; 20-22°C sıcaklık ve yüzde 50 bağıl nem değerine sahip olan ortamlarda mümkün olabilir. Kış aylarında dış ortam sıcaklıkları 20°C'nin oldukça altında seyreder. Yaz aylarında ise hava sıcaklıkları 20°C'nin oldukça üstündedir. Isıl enerji; yüksek sıcaklıklı ortamdan düşük sıcaklıklı ortama transfer olur. Bu nedenle yapılarda; kışın enerji kayıpları, yazın ise istenmeyen enerji kazançları meydana gelir.

Bina içerisinde istenen konfor ortamının sağlanabilmesi için kış mevsiminde kaybolan ısının bir ısıtma sistemiyle karşılanması ve yaz aylarında kazanılan ısının bir soğutma sistemiyle iç ortamdan atılması gerekir. Gerek ısıtma gerek soğutma işlemleri için enerji harcanır. Yapılarda ve tesisatlarda ısı kayıp ve kazançlarının sınırlandırılması için yapılan isleme "ısı yalıtımı" denir. Teknik olarak, ısı yalıtımı, farklı sıcaklıktaki iki ortam arasında ısı geçişini azaltmak için uygulanır.

ISI YALITIMININ FAYDALARI

Isı Yalıtımı Enerji Tüketimini Azaltır
Etkin bir ısı yapılmadığı binalarda, enerji tüketimi çok fazladır. Hesaplamalar, etkin bir ısı yalıtımı ile yapılarda ortalama yüzde 50 enerji tasarruf edilebileceğini ortaya koyuyor.

Isı Yalıtımı Çevrenin Korunmasına Katkı Sağlar
Isı yalıtımı önlemleri, fosil yakıt tüketimini azaltarak küresel ısınmaya yol açan sera gazı emisyonlarının, ozon tabakasına zarar veren soğutucu gazlara duyulan ihtiyacın azalmasında önemli bir rol oynayacaktır.

Isı Yalıtımı Isıl Konfor Sağlar
Isı yalıtımı ile mekânın her noktasında homojen bir sıcaklık sağlanır ve hava akımları engellenir. Bu da hem konforlu hem de sağlıklı bir ortam sağlar.

Isı Yalıtımı Sağlıklı Yaşam Sunar

Nemli ortamlar ve bu ortamlardaki küf oluşumu, özellikle küçük çocukların astım hastalığına yakalanma riskini büyük ölçüde artırır. Standartlara uygun olarak yapılmış ısı yalıtımı, tüm bu sorunların oluşmasını önler.

Isı Yalıtımı İlk Yatırım ve İşletme Maliyetlerini Azaltır

Isı yalıtımı yapılan yeni binalarda ısınma için daha az enerji gerekeceğinden, kazan büyüklüğü, radyatör sayısı ve kalorifer tesisatının diğer ekipmanları daha az kullanılır. Radyatör sayısının ve dilimlerinin azalması, odaların kullanım alanını da artıracaktır.


ISI YALITIMI YASAL ZORUNLULUKTUR

5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve bu kanuna bağlı olarak çıkartılan Binalarda Enerji Performansı yönetmeliğine göre  1 Ocak 2011 tarihi itibari ile 50 m² üzeri inşaat alanına sahip tüm binalarda Enerji Kimlik Belgesi çıkarılması zorunlu hale gelmiştir.

Binalarda Enerji Performansı yönetmeliğine göre,

Enerji Kimlik Belgesi, asgari olarak binanın enerji ihtiyacı, enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgilerini içeren bir belgedir. Böylelikle verildiği binanın Enerji Performansını göstermektedir. Enerji Kimlik Belgesine göre tüm binalar A ve G harfleri aralığında bir Enerji Sınıfı alır. A verimli bina, G ise verimsiz bina anlamına gelmektedir. Olması gereken yapı ve yalıtım standartlarını tam olarak sağlayan bir bina ise  C enerji sınıfını alacaktır.

MADDE 10 ? (1) Bu Yönetmelik hükümleri uyarınca TS 825 standardında belirtilen hesap metoduna göre, yetkili makina mühendisi tarafından hazırlanan "ısı yalıtımı projesi" imara ilişkin mevzuat gereğince yapı ruhsatı verilmesi safhasında tesisat projesi ile birlikte ilgili idarelerce istenir.

Yeni yapılacak binalarda 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren Enerji Kimlik Belgesi çıkartmak zorunludur.


Mevcut binalar 1 Ocak 2020 tarihine kadar Enerji Kimlik Belgesi almak zorunda.

Türkiye'de yeni yapılan binalarda Enerji Kimlik Belgesi çıkartmak 1 Ocak 2011 tarihi itibari ile zorunlu hale getirilmesine karşın mevcut binalara Enerji Kimlik Belgelerini tamamlamaları için 2020 yılına kadar süre tanınmıştır. Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğine göre 2020 yılından sonra binanızın enerji sınıfının C sınıfının altında olması halinde ise bina sahiplerini pek çok yaptırım beklemektedir. 2017 yılından sonra tüm bina alım - satım ve kiralamalarında Enerji Kimlik Belgesinin ibraz edilmesi zorunlu olacaktır. Yine, yapılacak düzenlemeler sayesinde binalar enerji sınıflarına göre bir vergilendirmeye tabi tutulacaktır. Enerji sınıfları bakımından sınıflandırmaya tabi tutulan binalar atık enerji verimliliklerine göre vergilendirilebilecek, en çok vergiyi G sınıfı en az vergiyi A sınıfı olmak üzere verimliliklerine göre ödeyeceklerdir. Ayrıca 2017 yılından sonra tüm bina alım - satım ve kiralamalarında Enerji Kimlik Belgesinin ibraz edilmesi zorunlu olacaktır.

MADDE 25 - (15) (Ek:RG-1/4/2010-27539) Binalar veya bağımsız bölümlere ilişkin alım, satım ve kiraya verme ile ilgili iş ve işlemlerde enerji kimlik belgesi düzenlenmiş olması şartı aranır. Binanın veya bağımsız bölümün satılması veya kiraya verilmesi safhasında, mal sahibi enerji kimlik belgesinin bir suretini alıcıya veya kiracıya verir.

Sonuç olarak 2017 yılı itibari ile enerji kimlik belgesi olmayan binaların alım - satım ve kiralamaları yapılamayacak üstelik daha yüksek vergiler ödemek zorunda kalacaklardır. Böyle bir durumla karşılaşmamak için mevcut yalıtımsız binalarımıza ısı yalıtımı yaptırmak artık bir zorunluluk haline gelmiştir.