Batman Eve Sığmıyor Her Yer Kırmızı

Batman Korona tablosunda tamamen kırmızıya döndü. Koronanın ilk çıktığı günden beri en yüksek vakalar ve ölüm sayıları yaşanıyor

Batman'da korona vakaları Türkiye'nin en yüksek yerlerinden biri. Batman, Siirt ve Diyarbakır tamamıyla koronaya teslim olmuş durumda.

Daha önce günlük norma ölüm sayısının 5 civarında olduğu ilimizde şu an ölümler 10'un üstüne çıkmış durumda.

Delta varyantının etkisiyle hastalık iyice yayılıyor. Her ne kadar aşılama oranın düşük olması sebebiyle vakaların arttığı belirtilse de rakamlar bu iddiayı çürütüyor. Çünkü aşılamanın başlamadığı zaman vaka sayılarının nerdeyse 0'a yaklaştığı Batman'da aşılama oranı arttıkça vakalar da son hızla artmaya devam ediyor. Bu tablo aşılananların virüsü yaydığı tezi acaba doğru mu sorusunu akıllara getiriyor.

Çoğu kişi aşı olmadan önce rahatsızlığının olmadığını ama aşı olduktan sonra rahatsızlığının arttığını yada çevresinde aşı olanların kendisine de bu virüsü bulaştırdığını iddia ediyor.

BATMAN VALİSİ: BATMAN'DA KORONA TARİHİN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE
Batman Valisi Batman'da korona vakalarının tarihin en yüksek seviyesine ulaştığını cezaların ve bazı kısıtlamaların tekrar başlayacağını açıkladı.  Korona salgınında en yüksek rakamlara ulaştığını belirten Vali Şahin, “Biz ceza yazmakla gerçekten mutlu olmuyoruz, ama başka şekilde ikna edemediğimiz vatandaşlarımıza caydırıcı olarak cezai işlemi de bir opsiyon olarak kullanacağız” dedi.

Süreç itibariyle Batman’daki vaka sayılarının tarihin en yüksek rakamlarına ulaştığına dikkat çeken Vali ve Belediye Başkan Vekili Şahin, “Bugün Batman'ın gelmiş olduğu noktada günlük vaka sayısı tarihin en yüksek rakamlarıdır. Yani geçen senenin çok üzerine çıktık. İşler iyi gitmiyor. Vatandaşın bu rehavetini anlamakta zorlanıyorum. Dolayısıyla maskemizi takacağız, bundan kurtuluş yok. Eğer AŞIYI yapıp yüzde 80'lere yüzde 85'lere gelirsek, Türkiye yüzde 80'lere gelirse inşallah kurtulacağız, ama bugün o noktaya ulaşmadık. Dolayısıyla maske ve mesafe kurallarına uyacağız, uymayanları biz önce uyarıyoruz, ondan sonra da cezai işlemlere bundan sonra başlayacağız. Bu hususta vatandaşlarımız lütfen bize yardımcı olsunlar” şeklinde bilgi verdi. 

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ: GÜNLÜK VAKALAR 500'ÜN ÜZERİNDE
Batman il sağlık müdürü Hakan Pamukçu da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla günlük 500 vakanın üzerine çıkıldığını yoğun bakımların dolduğunu açıkladı.
İşte sağlık müdürünün açıklamalarının tamamı:

Kıymetli hemşehrilerim, bayram sonrası korktuğumuz vaka sayıları beklentilerin ötesinde çok hızlı yükseldi. Pozitif vakaların sayısı bir  kaç katına çıktı.Günde 500 vakanın üstünde seyretmeye başladı.

Hastaneye yatışlar artmaya başladı. Yakın zamanda 7.corona servisi açmak zorunda kaldık. Aşılanmayan vatandaşlarımızın hastalığı ağır geçirdiğini,yoğun bakımda yatan hastalarımızın hemen hemen tamamının Aşı olmayan veya aşılarını tamamlamayan vatandaşlardan görüyoruz.

Ne yazık ki yoğun bakımda yatan hasta sayılarımız,tekli rakamlara inmişken,Şu günlerde yoğun bakımda 50 hastanın üzerinde COVİD-19 hastası yatmakta,hemen hemen her gün vefat haberleri vermek zorunda kalıyoruz.


Aşısız vatandaşlarımız sadece kendi sağlıklarını tehlikeye atmıyor, aynı zamanda hastalığı bulaştırdıkları ,serviste ve yoğun bakımda yatan hastalarımızın da vicdani sorumluluğunu kendi üzerinde taşımaktadır.

Yaşlı-genç olmasına bakmadan vatandaşlarımızın vakit  kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna veya Aşı noktalarına başvurarak,İlk aşılarını veya aşı takvimindeki 2. Aşıyı yaptırmaları HAYATİ ÖNEM TAŞIMAKTADIRÇift ünlem işaretiÇift ünlem işareti

50 Yaş üstü vatandaşlarımızın da 3. Aşılarını yaptırarak,  bağışıklık düzeylerini artırmaları,bu hastalığın yıkıcı etkilerinden korunmasını ACiLEN,rica ediyorum 

Ayrıca Covid semptomu (Ateş,tat ve koku kaybı,eklem ağrısı,Kas ağrısı,Öksürük gibi belirtiler) olan tüm vatandaşların çok hızlı bir şekilde,Test aldırıp,test sonucu çıkıncaya kadar izole olması gerekmektedir.

Aşıdan korkmayın, Coronadan korkun !