Batman Millet Bahçesi Tamamlanmak Üzere

Hükümetin büyük projeler olarak tanıtımını yaptığı millet bahçelerinin Batman bölümünde sona yaklaşıldı..

 Çoğu yerdekinin aksine şehir merkezinde olmasıyla öne çıkan Batman millet bahçesi %90 oranında tamamlandı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ikinci 100 günlük eylem planında yer alan Batman Millet Bahçesi Projesinde sona doğru gelindi. Yaklaşık 13 milyon TL’ye mal olan Millet Bahçesi yeşil alan bakımından Batmanlılara rahat bir nefes aldırtacak.

ŞEHİR STADININ YERİNDE YAPILDIŞafak mahallesindeki Batman 16 Mayıs şehir stadyumu yerine yapımına başlanılan Batman millet bahçesi, 38 Bin 950 metrekarelik alanıyla Batman’ın en büyük yeşil alanlarından biri olma özelliğini taşıyor.  Millet bahçesinin 730 metre karelik bölümü ise millet kıraathanesi yapıldı. Çocuk oyun alanları, koşu parkuru, yürüyüş parkuru, çocuk macera tepeleri, çocuk kültürfizik ile çok amaçlı etkinlik alanları, oyun havuzu, taşımalı havuz, ahşap iskele ve tematik bahçelerin yer aldığı millet bahçesi, Batmanlılara rahat bir nefes aldırtacak. 

Şehir stadı yerine oluşturulan millet bahçesinde gramine, soğanlı, aromatik güller ve çiçekli yer örtücülerden 570 ağaç ekimi yapıldı. Yaklaşık 13 milyon TL’ye mal olan projenin yüzde 90 oranında tamamlandı. Millet bahçesinde artık son rötuşlar yapılıyor. Çalışmalar sonunda yüklenici firma millet bahçesini TOKİ’ye teslim edecek.
PARK ÇEVRESİNDEKİ KOCA KORUMA DEMİRLERİ GÖRÜNTÜYÜ BOZUYOR
Çoğu parkta artık çevre istinat duvarları yada koruma korkuluklarının olmadığı olanların da kaldırıldığı yada yüksekliklerinin düşürüldüğü Batman'da Millet bahçesinin çevresindeki yüksek demir korumalıkları millet bahçesinin görüntüsünü bozuyor. Millet bahçesinin görüntüsünün daha güzel görülmesi için korkulukların ya tamamen kaldırılması yada yüksekliklerinin düşürülmesi gerekiyor.