Batman'da 50 STK Hayır'da Birleşti

Batman'da HDP, DBP, DTK ve TJA tarafından 16 Nisan'daki referanduma ilişkin Petrol İş Sendikası konferans salonunda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya HDP milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Saadet Becerikli, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve 50 sivil toplum örgütü temsilcisi ile yüzlerce yurttaş katıldı. Salona, büyük bir "Hayır" pankartı asılırken salonda bulunan yurttaşlar da, "Na", "Demokratik ve ortak cumhuriyet için HAYIR" dövizleri açtı. 

Burada konuşan HDP İl Eşbaşkanı İkram İrgi, toplumun ihtiyacının barış olduğunu belirterek, "Demokrasi, özgürlük, eşitlik, adalet, işsizlik gibi sorunların çözümü gerekirken, yapılmak istenen değişiklikler toplumun ihtiyaçlarına cevap olmadığı gibi sorunları daha da fazla derinleştirecek. Başta Kürt sorunu olmak üzere bütün sorunların demokratikleşme ve diyalog yolu ile çözülebilir" dedi.

İrgi, "Bizler yaşadığımız coğrafyadaki ağır sorunlara sırtını dönen çözüm değil çözümsüzlük üretecek olan bu anayasa değişikliğine HAYIR diyoruz. Türkiye'de ve bölgede kadına inkarcı ve cinsiyetçi politikalarına HAYIR diyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından halaya durularak, zılgıt çekildi.