Batmanlı Genç Kadın Gebelik Zehirlenmesi Geçirdi

Batman'da 11 ay önce gebelik zehirlenmesi geçirince hastaneye kaldırılen 3 çocuk annesi, 34 yaşındaki Gül Şahin yapılan tüm tedavilere rağmen yatalak kaldı. İnşaat işçisi olan eşi Mehmet Şahin'in şehir dışında çalışması nedeniyle bakacak kimsesi olmayan Gül Şahin, 3 çocuğu ile birlikte kendisine destek olunmasını istedi.


Batman'ın Bayındır Mahallesi'nde yaşayan 3 çocuk annesi ve 5 aylık hamile Gül Şahin, 2016 yılının Ocak ayında rahatsızlanınca akrabaları tarafından hastaneye kaldırıldı. İnşaat işçisi olan eşinin iş için şehir dışında olması nedeniyle 3 çocuğu ile yalnız yaşayan Gül Şahin'e kaldırıldığı hastanede gebelik zehirlenmesi teşhisi kondu. Karnındaki bebeği kaybeden ve gebelik zehirlenmesinin ardından geçirdiği kalp kirizi nedeniyle yatalak kalan Gül Şahin daha sonra üç ay boyunca hastanede tedavi gördü. Evde yatağın içinden çıkamayan Şahin'in başından ayrılmayan çocukları Büşra (10), Halime (6) ve Alican (3) annelerinin iyileşmesini istediklerini belirterek, "Annemizi öpünce sevinçten ağlıyor. Annemiz hastadır ve konuşamıyor. Herkesten yardım bekliyoruz. İlaçlarını alacak maddi gücümüz yok. Biz yanına gidince öpünce sevinçten ağlıyor"dediler.
İLAÇ ALMAK İÇİN BORÇLANDIK
Yatağa bağlı olarak yaşayan Gül Şahin'in akrabası Melike Şahin ise hayırseverlerden destek istedi. Şahin, ' İstanbul'da çalışıyorum yengemin hastalığı için  Batman'a geldim. Geldiğim gece hastalandı ve hastaneye götürüldü. Daha sonra gebelik zehirlemesini geçirdiğini bize söylediler.  Diyarbakır'da iki ay tedavi edildikten sonra kalp krizi geçirdi. Şu anda yatalak ve konuşamıyor. 11 aydır bu halde ve üç çocuğu var. Maddi durumumuz kötü, hastalık sırasında borçlandık. Çocukları okula gidiyor bir lira bile verecek durumumuz yok. Evde doğru dürüst eşya bile yok. Mamaları ve ilaçları 20 günde tükeniyor ve yaklaşık bin lira tutuyor. Bu ilaçları alacak ne maddi gücümüz var, ne kimse bize destek çıkıyor. Şu ana kadar ilaçları almak için 3 bin lira borçlandık"dedi.