BİR KAÇ NASİHAT HEPİMİZ İÇİN

Yazılan çizilenden murat faydalı olmaktır. İlim odur ki kişi kendini bilsin. Yiğit odur ki nefsine söz geçirsin. Din nasihattir. Nefsin terbiyesidir. Akıllı kişi karlı işlere yatırım yapandır. Şu ziyanda olanlardan ayrılmak istiyorsan sağlam bir iman ile beraber Salih ameller işle. Akrabaya yolda kalmışa yardım et. İyiliği emredip kötülükten alıkoymaya çalış. Başına gelene sabret İmtihan sırrına vakıf ol. Haktan ayrılma Hakkı ayakta tut. Yol yakın iken sıhhatin yerinde iken malın mülkün imkânın var iken ahretini mamur et. Ölüm meleği kapını çalmadan yolculuk için hazırlıklı ol.



    - "Bu dikenleri sök, insanları rahatsız etmesinler." demeye başladılar. Fakat adam bunları duyuyor fakat aldırmıyordu. Bir gün Allah'ın bir velisi ona: 


    - "Evet, mutlaka bir gün sökerim." dedi.
    Adam ha bire yarın yarın dedikçe dikenler büyüyüp kuvvetleniyordu. 

Adam:
    - "Babacığım, bir hayli gün var, bugün olmazsa yarın, bir gün mutlaka bu işi yapacağım." dedi. 

Kıssadan hisse ömür kısa zaman azdır. Nefsin arzuları pek çoktur. Kötülüğe ve gayrimeşruya meyyal olan nefsi elde fırsat var iken yola getirmek gerekir.  Sahip olduğumuz nimetleri paylaştıkça hakkını vermiş oluruz. Yoksa o nimetlerin hepsi ahrette ayağımıza dolanan dikenler oluverir de yaşayacağımız pişmanlık fayda getirmeyecektir.