Birinci Ağızdan Kurdistan Gerçekleri - Kurdistan Peşmergeleri

Bir dostuma Peşmerge'yi cephede ziyaret etmek ve bilgiyi birinci kaynaktan almak istediğimi söyledim.Sağolsun o da beni kırmayıp aracıyla haşdi şabiye karşı oluşturulan koridorun Yani cephenin sıfır noktasına gittik

Peşmerge komutanına Türkiye'den geldiğimi mahsuru yoksa bilgi amaçlı birkaç soruyu müsadeniz varsa soracağımı söyledim
Hoşgeldiniz deyip başım gözüm üstüne deyip bize refakat edip bilgi vermek için Peşmerge komutanlarından Kak Ahmet'e misafirlerimizle ilgilen deyip müsaade istedi.

Biz de misafirperverlik ve ilgisinden dolayı teşekkür edip yolcu ettik. Ve kak Ahmet'le yaklaşık 4 saat kaldık neredeyse değinmediğimiz sormadığımız konuşmadığımız konu kalmadı.
Konuştuklarımızdan birkaç başlığı buraya alıyorum güvenlik açısındanda sadece bir tane resim paylaşıyorum.
Kürdistan'daki ihanet şebekelerinden çok muzdaripler.
Kerkük'ü sorduğumda samimiyetle  sabırlı olmamız gerektiğini söyleyip neredeyse bizi o teskin edip sakinleştiriyordu. Kerkük ve terk ettiğimiz diğer bölgeler işgalci 4 devlet tarafından hep gündem konusu olmuştur bunları terk etmemizin birinci nedeni 4 işgalcinin itiraz edebilme haklarını ortadan kaldırmak.

İkinci nedeni ise bize ihanet edenlerin haşdi şabi çeteleri ile yaşamak istediklerini ve onları haşdi şabi ile başbaşa bırakmak.

Üçüncü nedeni ise Kerkük'te Arap Kürt ve Türkmenler yaşıyordu şimdide acemler geldi 4 milletin yaşadığı bir bölgeyi kendi topraklarımıza dahil etmek çok ciddi uluslararası tepkiye neden olacağı için biz bu tepkileri bertaraf edip kendi toprağımızdaki bağımsızlığa odaklanıp en kısa sürede ilan edeceğiz.

Çünkü hainleri bertaraf ettik.4 işgalcinin kırmızı çizgisini çekilmek suretiyle bertaraf ettik.
Bağımsızlık ilanı durumunda itiraz eden olursa 4 işgalci ve uluslararası güçler dahil onlara verecek cevabımız var.
Peşmerge sayısını sordum
Şuan 140 bin civarı askerimiz mevcut ihaneti önleme adına ihanete yakın Peşmerge bu sayıya dahil değil mesela 4 bin Arap Peşmerge var ve bunlara cephede görev verilmiyor.
Silah olarak şuanda çok iyi bir durumda olduklarını ve en son Almanya'dan ciddi ağır silahlar aldıklarını ve bunların güvenlik hattına Sevkinin gerçekleştirildiğini söyledi.
Ve Kürdistan'daki büyük aşiretlerden 5 bin gönüllü Peşmerge teklifinde bulunduklarını Sayın Barzani'nin şimdilik teşekkür edip ihtiyaçları olmadığını ihtiyaç olması durumunda halkımızı geleceğimiz için topyekün bir şekilde cepheye davet edeceklerini söyledi.

Bizden bir gece önce sayın Barzani'nin oğlu asayişten sorumlu Mansur Barzani'nin burada olduğunu ve neredeyse eve gitmediklerini burada yerde yattıklarını ve halkımız için şu Derenin kanla ve cesetlerimizle dolmadığı sürece Kürdistan'ın 1 metrekaresini dahi veremeyeceklerini deyip moral ve motivasyon için gece gündüz cepheden cepheye koştuklarını söyledi.

Kak Ahmet 15 gündür yıkanmadığını hatta çorap ve botunu dahi ayağından çıkarmadığını milletimizin güvenliği için canımızıda seve seve vereceğini söyledi.

Hele 1 haftalık düğün yapıp cepheye koşan komutanları tarafından izin verilen ancak ona rağmen gelip şehit olan genç Peşmerge'yi anlatınca gözünden yaşlar süzülüp kahrolsun hainler diyordu.
Ben de duygulanıp biraz bekledikten sonra buradaki İslami (geçinen) Komel ve Yekgırto'yu sordum.
Cevabı facia oldu ve aynen buraya aktarıyorum.
Ali Bapir için ağır ifadeler kullandığı için buraya alamadım bugüne kadar hiçbir şekilde Kürdistan ve Kürt halkı için bir adım atmadığı gibi karışık bir siyasi yapısı var kimin yanında olduğu kimi desteklediği hiç belli olmuyor.
Yeri geliyor İran'ı destekliyor mesela şimdi safını ırak yönetiminden yana kullandı deyince
Peki referandum sürecinde evet tarafında değil miydi diye sordum.
Sadece kendi hizbinde tek başına bende varım demek için gelmişti arkasında bir halk Yok İran ve Irak'ın kendisine yakın bir parti olması için kurup başına getirdiler.
Ve daha bir sürü şey sesini kaydetmek istedim 4 saat çok olduğu için telefonumun hafızası yetmedi onun için aklıma gelen bir kaç başlığı paylaşmak istedim.

Ben de ona üzülmeyin sizi tanımayan sizi bilmeyen sizi araştırmayan kulaktan dolma bilgilerle hakaret eden Yok sayanlar olduğu kadar aynı şekilde sizin haklı davanızı gurur duyarak anlatıp anlatmaya çalışan halk kitleleri var dedim.
O da hizbleri partileri cemaatleri başkanları bu durumda nasıl bir tavır takınıyorlar dedi ben de teknoloji çağında yaşadığımızı ve hakikatlerin bir süreden sonra dümen altı edilemediğini ve bazı noktalarda liderlerin (hain) kitlelerini yönetip yönlendirmede sıkıntı çektiklerini söyledim
Daha söyleyecek çok şey var ama bir iki notla sonlandırıyorum:
1.siz siz olun görmediğinize, duymadığımıza, yanlış bilgiye, algı operasyonlarına İnanmayın kendiniz araştırın incelin karar verin.
2.buradaki kendisine İslami diyen siyasi partilerden umudu kesin.
3.hak ve hakikat noktasında konuşup haykırmaktan çekinmeyin.
4.birilerinin sizi meta olarak kullanıp masalarda gelecek ve makamları için düşmanlara pazarlık edebilecek yetkiyi vermeyin.
5. Her neyse Kak Ahmet'e teşekkür edip Allah sizi Muzaffer adımlarınızı emin İmanınızı kayimYüreklerinize cesaret versin deyip ilgi ve alakasına teşekkür edip ayrıldık.Ve ihtiyaca binaen gerek görmemiz durumunda bizi ağırlayabileceklerinin sözünü alıp veda ettik