BM'den Yemen'e yardım için 5 ana hedef

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen İnsani Yardım Koordinatörü Lise Grande, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Yemen'e yardım için 5 ana hedef

Grande, ülkedeki insani yardım faaliyetlerinin 5 ana hedef etrafında şekilleneceğini belirterek hedefleri şöyle sıraladı:

Açlıkla mücadelede milyonlarca kişiye yardım, kolera salgını ve bulaşıcı hastalıkların önüne geçilmesi, sivillere yönelik şiddetin durdurulması, sığınmacıların karşılaştıkları risklerin azaltılması ve kamu sektörünün temel hizmetleri sunma kapasitesinin güçlendirilmesi.

10 milyon kişi kıtlık ve açlıktan ölme tehlikesine bir adım uzakta

Grande, BM ve müttefiklerinin başlattığı insani yardım planı çerçevesinde 21,4 milyon Yemenli için 4,2 milyar dolar yardım toplanmasının hedeflendiğini aktararak, bunun Yemen için yapılan en büyük insani yardım çağrısı olduğuna dikkat çekti.

Yemen'de 4 yıldır süren çatışmaların, ülkeyi en büyük insani krizin içine soktuğuna işaret eden Grande, şu ifadeleri kullandı:

Ülke nüfusunun yüzde 80'i insani yardım ve korunmaya muhtaç. 10 milyon kişi kıtlık ve açlıktan ölme tehlikesine bir adım uzaklıkta. 7 milyon kişi yetersiz beslenme sorunuyla karşı karşıya. 

Uluslararası üst düzey insani yardım konferansı yarın 

BM, İsviçre'nin Cenevre kentinde yarın Yemen'deki insani krize yönelik uluslararası üst düzey insani yardım konferansı düzenleyecek.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise, Mart 2015'ten beri Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Yemen'de 4 yılı aşkın süredir yaşanan çatışmalarda binlerce kişi yaşamını yitirdi. Dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Yemen'de iç savaş nedeniyle büyüyen insani kriz de korkunç boyutlara ulaştı. 

Kaynak: AA


Kaynak : Trthaber.com.tr