Candan Cana Yapılan En Büyük Sadaka Organ Bağışı

Batman'da düzenlenen organ bağışı programında konuşan Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman'ın organ bağışında Türkiye sıralamasında 59'dan 28'nci sıraya düştüğünü belirtti.

Organ bağışına dikkat çekmek amacıyla Batman'da özel bir hastane tarafından 'Candan Cana Yapılan En Büyük Sadakat Organ Bağışı' sloganıyla program düzenlendi.

Etkinliğe Batman Valisi Ahmet Deniz'in yanı sıra Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hakan Pamukçu, İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi, bazı kurum müdürleri ve hastane personeli katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, organ bağışı yapılmaması nedeniyle organ bekleyen hastaların hayatlarını kaybettiğini belirterek, "Sadece Türkiye'de 22 bin civarındadır. 22 bin vatandaşımız eğer organ bağışı yapılmazsa, kendilerine uygun organ bulunmazsa 3 ay, 5 ay, 2 yıl içerisinde hayatını kaybedecek. Organ bağışının dini hiç bir sakıncası yok. Hepimiz ölümlü ve faniyiz. Allah göstermesin yarına çıkıp, çıkamayacağımızın garantisi de yok. Ama o tür bir beyin ölümü gerçekleştiği durumda en azından bir kaç kişiye can verebilmek hepimiz acısından çok önemlidir. İnsani acıdan çok önemlidir. Çünkü insani bir davranıştır. Organ bağışının asıl olan kadavradan nakil olması lazım." dedi.


"Batman organ bağışında Türkiye sıralamasında 59'dan 28'nci sıraya düştü"

Hayata bağış adı altında bağış kampanyası başlattıklarını belirten Vali Deniz, "Batman'da bağışlar son 4 yılda 600 iken, bugünkü rakamlarımız bin 800'e çıktı. Demek ki yüzde 300 bir artış olmuş. 3 ay önce Türkiye'de 59'ncü sıradaydık, şimdi 28'nci sıraya düşmüşüz. Bizim hedefimiz Batman'a yakışan her konuda ve güzel projede hep önlerde olsun istiyoruz. En azından ilk 10 vilayet arasında olsun. Sizlerinde desteğiyle en kısa zamanda yapacağız."ifadelerini kullandı.


Sigarayı bırakana altın verildi

Sigara ile mücadele konusuna da değinen Deniz, konuşmasını şu şekilde devam etti: "Çağımızın vebası olan sigarayla mücadele ediyoruz. Geçen bir hastalık, onunla da hep beraber mücadele edelim. Ne kadar çok insanımıza sigarayı bıraktırabilirsek o kadar demek ki az gencimiz ve çocuğumuz sigaraya başlayacak demektir. Çünkü görerek içiyorlar. Herkes görerek içiyor. Demek ki ne kadar insan sigara içerse o kadar az çocuğumuz sigaraya başlayacak. Bu çağın vebası, salgın bir hastalığı, önlenebilir bir hastalık onunla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bir taraftan da sigarayı bıraktıralım istiyoruz. Geleceğimiz için, çocuklarımız için ve torunlarımızı görmek istiyorsak sigarayı sende bırak diyoruz."


Etkinlikte Hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dinç, Batman Valisi Ahmet Deniz'e plaket takdimi yaptı. Organ bağışlarını kaydeden hastane personeline Vali Deniz tarafından plaket ve sigarayı bırakan hastane personele de yarım altın ödül verildi.