Dedaş'ın Kaprisi Yüzünden 450 bin Kişi Susuz Kaldı

2019 yılında görülmemiş rezalet. Tedaş ihalesini alan Dicle Elektrik Dağıtım şirketi bütün Batman'ı susuz bırakarak cezalandırdı. Çoğu kayyum döneminden kalma Belediye borçları yüzünden bütün Batman'a su akışını durduran Dedaş yetkilileri acaba bu yiğitliği (!) kayyum döneminde yapabilirler miydi?

Herkes biliyor ki eğer kayyum döneminde böyle bir uygulama olsaydı hemen yetkileri iptal edilir sorumlular anında görevden alınırdı hatta iş uzarsa ihale bile onlardan alınabilirdi ama Batman belediyesi ve Batmanlılar sahipsiz görülmüş olacak ki 450.000'lik koca şehir 100 yıl geriye götürülerek iki gün boyunca susuz bırakılarak cezalandırıldı.

Dedaş Mahkeme Kararını da Takmadı

Deli Dumrul misali Batman'ın suyunu kesen Dedaş'a, Batman 4. Asliye Hukuk Mahkemesi elektrik kesintisini durdurma kararı vermesine rağmen Dedaş söz konusu kararı da takmayarak bir gün daha kesintiye devam etti.

Mahkemenin verdiği kararda; “Davacı vekilinin ihtiyati tedbir talebinin davacının haksız çıktığı takdirde davalı kurumun veya üçüncü kişilerin bu yüzden ileride uğrayabileceği muhtemel zararına karşılık davalı kurum tarafından 10078554 nolu aboneye ilişkin faturaya konu edilen 1.744.243,50 TL alacak tutarının % 10 oranında nakdi veya banka teminat mektubu mukabilinde aboneye elektrik enerjisi verildiği tarihten itibaren güncel faturaların ödenmesi ve güncel faturaların ödenmemesi halinde davalı şirketin elektriği kesme hakkı baki kalmak koşuluyla HMKT 389 vd maddeleri uyarınca kabulüne, teminatın yatırılması halinde dava sonuçlanıncaya kadar 10078554nolu abonenin elektrik kesintisinin uygulanmaması, yeniden sağlanması yönünde davalı kuruma müzekkere yazılmasına, bu hususta ara karar yazılmasına” denilmişti.

05.09.2019 itibariyle sular akmaya başlamışsa da Dedaş'ın bu densizliğinin cezasız kalmaması gerekir bir daha Batmanlılar bu şekilde mağdur olmasın.