Eş Zamanlı Baskınlarda 21 Gözaltı

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, merkez ile Sason, Gercüş ve Hasankeyf ilçelerinde PKK'ye yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle 34 adrese eş zamanlı baskın gerçekleştirildiği belirtildi.

Baskınlarda 21 kişinin gözaltına alındığı, 13 kişinin yakalanması için de çalışma başlatıldığının bildirildiği açıklamada, evlerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçirildiğine yer verildi.

Açıklamada, "Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda 14 Aralık 2016 tarihinde BTÖ işbirlikçi/yardım ve yatakçıların yakalanması amacıyla Batman il merkez, Sason, Gercüş ve Hasankeyf ilçelerinde 34 ayrı adreste yapılan operasyon neticesinde 21 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, 13 şahsın yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir. Yapılan aramalarda çok sayıda cep telefonu, CD., bilgisayar, fotoğraf makinası, sim kart, tablet, hard disk, DVD., flash bellek, telsiz ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemelere cumhuriyet başsavcının talimatı ile el konulmuştur." denildi.