Güneş Ailesinin Acı Günü

Batman'ın tanınmış esnaflarından Şeymus Güneş ve Zeki Güneş'in kardeşi ve Batman Gündem yazarlarından Emrullah Güneş'in amcası Suphi Güneş bu sabah Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde hayatını kaybetti.

Bugün öğlen saatlerinde Bozooğulları mezarlığına defnedilen Suphi Güneş mütevazı kişiliği, halim selimliği, çalışkanlığı ve dindarlığıyla çevresi tarafından çok sevilen, örnek gösterilen biriydi. Hem esnaflık hayatında hem de gündelik yaşamında gerek esnaf komşuları gerekse de mahallesindekiler tarafından çok sevilen Suphi Güneş ölümü ailesini, akrabalarını, dostlarını çok üzdü.

90lı yıllarda sırf camide ders verdiği için cezaevinde kalan Suphi Güneş cezaevinden çıktıktan sonra da islami çalışmalardan Kuran derslerinden hiç geri durmadı. Hastalığının iyice ilerlediği artık nefes almakta sıkıntı çektiği vefatından bir ay öncesine kadar çocuklara Kuran dersi vermeye devam etti.
Ölümüyle arkasında bıraktığı eşi ve 6 çocuğunu derinden yaralayan, akrabaları ve sevenlerini büyük bir üzüntüye sevk eden Suphi Güneş akciğer rahatsızlığı sebebiyle uzun süredir Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavi görüyordu.
Arkasında binlerce Kuran talebesi bırakan Suphi Güneş'in akciğer rahatsızlığının cezaevinde kaldığı sürede kendisine yapılan işkenceler ve cezaevinin kötü koşulları yüzünden oluştuğu belirtiliyor.


Batman Gündem ailesi olarak Suphi Güneş'e Allah'tan rahmet diliyoruz. Güneş ve Gültekin ailesine, dostlarına da baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Allah kardeşlerinin yerini cennet eylesin inşallah.
Taziye Yeri: Bazikiler Taziye Evi -Şerzan Kurt Parkı Yanı BATMANTaziye Sahibi: Şehmus Güneş: 0532 363 78 83


Ellezîne izâ esâbethum musîbetun, kâlû innâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn ( Bakara 156 )Onlar başlarına bir musibet geldiğinde: 'Şüphesiz biz Allah'a aidiz ve O'na döneceğiz' derler. 

Hasbinallah ve nimel vekil: "Allah bize yeter, O ne güzel vekildir!" dediler.. (Al-i İmran 173)