HDP'nin Hayır Mitingi Bugün Şehir Stadı Yanında

Referanduma Hayır oyu kullanacağını daha önceden belirten Halkların Demokratik Partisi HDP'nin 'HAYIR'ı anlatacağı Batman mitingi bugün gerçekleşecek

HDP Genel Merkezi'nden alınan bilgilere göre, Batman'da 16 Nisan Yeni Anayasa Referandumu öncesinde HDP, DTK VE TJK teşkilatları tarafından miting düzenlenecek. Bugün Batman şehir stadı yanında düzenlenecek mitinge HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, DBP Genel Başkanı Gülcihan Şimşek, HDP Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Mehmet Ali Aslan katılacak.
Batman'da HDP tarafından düzenlenecek olan Referandum Mitingi 16 Mayıs şehir stadyumu önünde saat 12:00'da başlayacağı açıklandı.


HDK, DTK, HDP, DBP, TJA'nın ortaklaşa yaptığı referanduma hayır programları 29 Mart'ta HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutuklu bulunduğu Edirne ve HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ'ın tutuklu bulunduğu Kandıra'da başlayan Karşılama, konvoy ve mitinglerle başlamıştı, Hdp referanduma hayır çalışmalarına  Diyarbakır'daki final mitingi ile son verecek.


Referanduma hayır mitingine yoğun katılım olması bekleniyor.


Bu arada Batman emniyetinin de miting öncesi ve sonrası için yoğun güvenlik tedbirleri aldığı öğrenildi.