İnsanlık Bittiyse Ohal'de İşkenceye Devam

Ohal yasalarındaki boşultan yararlanarak gerçekleştirilen ağır hukuk ihlalleri devam ediyor. Daha önce Van'da mantar toplayanları Pkkli diye gözaltına alıp işkence edip fotoğraflarının gururla(!)basına servis edilmesinden sonra şimdi Hakkari Şemdinli'ye bağlı Şapatan köyünde bir özel harekat polisinin Pkklilerle çatışmada yaşamını yitirmesinin ardından 2 bin nüfuslu köy ablukaya alındı. Köyün giriş çıkışları kapatılırken, gözaltına alınan aralarında 89 yaşındaki bir ninenin de olduğu 36 köylüye işkence yapıldı.


Vahşi saldırıda oğulları, torunları gibi kendisi de işkence gören 89 yaşındaki Zekiye Girgin Nine Biz onlara ne yaptık ki bize böyle yaptılar. Allah hakkımızı yanlarına bırakmasın. Onları Allah'a havale ediyorum dedi. 

Oğlu ise kendisini bayıltana kadar dövdüklerini eğer bayılmasaydı belki de öldüreceklerini belirtti.


Vücutlarında işkence izi görülen 36 köylüden 20'si emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 16 kişi ise hala gözaltında tutuluyor.

Serbest bırakılan köylülerden biri daha sonra tekrar gözaltına alındı.

Bu arada işkence gören nine ve oğluyla Periscope aracılığıyla  bir röportaj yapıldı

https://www.pscp.tv/Ozguruz_org/1lPKqwlpjkmJb?t=10


'Meydan dayağı atıldı'

Can güvenliklerinden dolayı isimlerinin yazılmasını istemeyen köylüler, köyün dışında çıkan çatışma sonrası kayıp veren polislerin askerlerle köyü bastığını, rastgele evleri basarak kapı ve pencereleri kırdıklarını söyledi: "Gece saatlerinde evlere baskın yapan asker ve polisler 100'ü aşkın insanı köy meydanına toplayarak işkenceden geçirdi. Aralarında kadın ve çocuklar da vardı. Hiçbir gerekçe göstermeden kapıları kırıp halkı yere yatırdılar. Yere yatırılanların üzerinde tepindiler. Tekme, tokat, yumruk, silah dipçiği dahil birçok şeyle vurdular. Meydan dayağından sonra 36 kişiyi gerekçesiz gözaltına aldılar. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülene kadar da darp edildik."


Köydeki ablukanın kalktığını aktaran köylüler, operasyonun ise devam ettiğini söyledi.


Şemdinli Devlet Hastanesi'ne darp raporu almak için gittiklerindeyse bu kez doktorun hakaret ve ırkçı söylemlerine maruz kaldıklarını belirten köylüler, darp raporu alamadıklarını, kendilerine "Bu olanlar sizin hatanız. Siz devlete yardım etmiyorsunuz" diye bağıran doktor Elif Ç.'nin şikayeti üzerine bir gencin yeniden gözaltına alındığını söyledi.

Savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirten köylüler, işkencenin peşini bırakmayacaklarını kaydetti.


Hakkari valiliği ise yaptığı açıklamada tuhaf ifadeler kullanarak bu olayı gündeme getirenleri Pkk destekçisi olmakla suçladı


HAKKARİ VALİLİĞİ AÇIKLAMA METNİ

"Güvenlik guclerimiz tarafindan Semdinli ilçesi Altınsu Mahallesinde 05.08.2017 günü icra edilen operasyon esnasında açılan ateş sonucu 1 polis memurumuz sehit olmuş, bunun üzerine  ateşin geldigi değerlendirilen bölgelerde bulunan şüpheli şahıslar hukuka uygun olarak gözaltina alınmışlar, ancak bu esnada güvenlik güçlerimize direnen şahıslar da yetkiler dahilinde zor kullanılarak derdest edilmişlerdir. Daha sonra gözaltina alınırken darp edildikleri iddiasi ile Savcılık Makamına muracaat eden 10 vatandaşımızın islemleri devam etmekte olup, bunlar arasında kadın bulunmamaktadir. Ayrıca kusuru olan personel tespit edilirse haklarinda gerekli idari tahkikat da yapılacaktir. Bunun dışında bazi haber ajanslarinda ve sosyal medyada güvenlik güçlerinin vatandaslarımıza işkence yaptığı yönündeki haberler tamamen asılsızdır ve terör örgütünün propagandasını yapma maksadını taşımaktadir.Kamuoyuna saygiyla duyurulur."


KUTSAL DEVLET ALGISI YIKILMALI

Olayın sosyal medyada yayılmasıyla çoğu kişi tuhaf bir biçimde olayı yapanları korumaya aklamaya çalıştı. 89 yaşındaki bir nineye bile işkenceyi haklı göstermeye çalışan Devlet yaptıysa vardır bir nedeni gibi iğrenç sebeplerle olayı meşrulaştırmaya çalışanlar veya Olur mu öyle şey polis asker öyle bir şey yapmaz diyenler Irkçılık damarı kabaranlar herhalde 15 Temmuz darbesini yapanları, halkın üzerine tank süren, meclisi savaş uçaklarıyla bombalayan askerleri çabuk unutmuşa benziyor.