İnternet kullanıcıları 2016'da en çok ne aradı?

Türkiye'deki internet kullanıcıları, 1 Ocak-31 Aralık 2016 döneminde arama motoru Google'da en çok Facebook, ''Youtube, Google, hava durumu, Sahibinden, haber, son dakika, e okul, milliyet, haberler kelimelerini aradı.

Google verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye genelinde 2016'da Google'da en büyük yükseliş gösteren aramalar ise no 309, slihter io, aleyna tilki, film izle 2016, kerimcan durmaz, euro 2016, kısmetse olur, cep müzik indir, edevlete giriş oldu.

Ülke genelinde sağlık kategorisinde randevu ilk sırayı aldı, bunu kalp, sgk, acıbadem ve nöbetçi eczane kelimeleri takip etti.

Seyahat kategorisindeki aramalar incelendiğinde, uçak bileti ilk sırada bulunurken, bunu İstanbul, thy ve bilet izledi.

Söz konusu dönemde bu kategoride en büyük çıkışı gösteren arama ise Atatürk Havalimanı patlaması oldu.

Spor kategorisi incelendiğinde, bu dönemde en çok aranan kelimeler sırasıyla lig, Fenerbahçe, Beşiktaş, ligtv, Galatasaray, maç, spor olurken, bu alanda en çok çıkış gösteren aramalar Fenerbahçe Grasshoppers, Emre Mor, Türkiye Kosova maçı, Beşiktaş-Dinamo Kiev, Fenerbahçe Manchester United oldu.

İnternet kategorisindeki aramalarda Google, Hotmail, Twitter, Vodafone, Facebook sıralaması oluştu, Iphone se, pokemon go, huawei p9, Türk Telekom paketler ve htc10 yükseliş gösteren aramalar oldu.

Gayrimenkul alanında ise Sahibinden, Milliyet ve emlak sıralaması oluştu.

Büyük şehirler

İstanbul'daki internet kullanıcıları en çok Facebook, Youtube, Googleı ararken, pokemon go, slither io ve letgo kelimeleri en çok çıkış gösteren aramalarda ilk sıralara yerleşti.

Ankaralı internet kullanıcıların aramalarında Facebook, Ankara, Youtube, İzmirli internet kullanıcıların aramalarında ise Facebook, İzmir, Youtube sıralaması gerçekleşti.

Aynı dönemde dünya genelinde en çok Facebook, Youtube, Google kelimeleri aranırken, Google'da dünyada en çok yükselen aramalar pokemon go, slither.io, euro 2016, trump şeklinde gerçekleşti.

Hangi ay ne arandı, en çok çıkışı ne yaptı?

Son dönemde Google'daki aramalar aylık periyotlar halinde şu şekilde gerçekleşti:

- 1 Ocak-1 Şubat: Facebook, Youtube, e okul en çok aranan kelimeler, Mustafa Koç, domuz gribi belirtileri, Milli Piyango sorgula en çok çıkış yapanlar.

- 1 Şubat-1 Mart: Facebook, Youtube, Google en çok arananlar, artık yıl nedir, ehliyet sınav sonuçları, deadpool en çok çıkış yapanlar.

- 1 Mart-1 Nisan: Facebook, Youtube, hava durumu en çok arananlar, güneş tutulması nedir, ygs sonuçları, ygs 2016 en çok çıkış yapanlar.

- 1 Nisan-1 Mayıs: Facebook, Youtube, Google en çok arananlar, slither io, Regaip Kandili, Ayla Çelik Bağdat en çok çıkış yapanlar.

- 1 Mayıs-1 Haziran: Facebook, Youtube, hava durumu en çok arananlar, Oya Aydoğan, Berat Kandili, Anneler Günü mesajı en çok çıkış yapanlar.

- 1 Haziran-1 Temmuz: Facebook, Youtube, Google en çok arananlar, Atalay Filiz, Kadir Gecesi 2016, no 309 en çok çıkış yapanlar.

- 1 Temmuz-1 Ağustos: Facebook, Youtube, son dakika en çok arananlar, pokemon go, darbe, pokemon go apk, en çok çıkış yapanlar.

- 1 Ağustos-1 Eylül: Facebook, Youtube, Google en çok arananlar, olimpiyatlar, rio 2016 ve İsrafil Köse en çok çıkış yapanlar.

- 1 Eylül-1 Ekim: Facebook, Youtube, Google en çok arananlar, eba kurs, Kurban Bayramı mesajları, e kurs en çok çıkış yapanlar.

- 1 Ekim-1 Kasım: Facebook, Youtube, Google en çok arananlar, aşure nasıl yapılır, Vatan Computer, Aleyna Tilki en çok çıkış yapanlar.

- 1 Kasım- 1 Aralık: Facebook, Youtube, hava durumu en çok arananlar, Erdal Tosun, Öğretmenler Günü, dağ2 en çok çıkış yapanlar.

- 1 Aralık-31 Aralık: Facebook, Youtube, hava durumu en çok arananlar, no 309, slither io, pokemon go en çok çıkış yapanlar.

Haber, görseller ve Youtube

Google istatistiklerinde haber kategorisinde hava, hava durumu, haber en çok aranan kelimeler olurken, bu alanda trump, abc gazetesi ve donald trump en büyük çıkışı gerçekleştiren kelimeler oldu.

Görsellerde, Facebook, kız ve bebek aramalarda ilk sırayı alırken, en çok çıkış gösteren aramalar; tumblr, kapak fotoğrafı ve caps oldu.

Türkiye'de bu dönemde Ahmet Kaya, komik, kurtlar vadisi, film ve rihanna en çok aranan kelimeler sıralamasını oluştururken, minecraft ve arsız bela en çok çıkış gösterenler olarak yerini aldı. AA


Kaynak : Trthaber.com.tr