İran Nükleer Tesise Saldırıdan İsrail'i Sorumlu Tuttu

Natanz'daki nükleer tesiste uranyum zenginleştirmek için kullanılan santrifüjlerin hasar gördüğü saldırıyla ilgili olarak İsaril'den resmi bir açıklama gelmiş değil

İranlı yetkililer Natanz’daki nükleer tesisi hedef alan sanal sabotajdan İsrail’i sorumlu tuttu.

Natanz’daki nükleer tesiste uranyum zenginleştirmek için kullanılan santrifüjlerin hasar gördüğü saldırıyla ilgili olarak İsaril’den resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak İsrail basını, tesisin elektrik sistemine İsrail’in siber saldırı düzenlediği yolunda haberler yayınladı.

Saldırı ve sonrasında İran Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e yönelik yapılan suçlamanın, İran’ın nükleer programıyla ilgili Viyana’da yürütülen uluslararası müzakerelere gölge düşürmesinden endişe duyuluyor.

Diğer taraftan, dün ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile görüşen İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, nükleer anlaşmanın yeniden etkin bir şekilde uygulamaya konulması için gereken herşeyi yapma vaadinde bulundu.

İsrail ziyareti sırasında Nevatim Hava Üssü’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan ABD’li Bakan Austin, Natanz’daki saldırının Başkan Joe Biden yönetiminin nükleer anlaşmayla ilgili İran’la yeniden diyaloğa girme çabasını olumsuz etkileyip-etkilemeyeceği sorusuna, “Çabalarımız devam edecek” şeklinde yanıt verdi.