İran Yardım Yerine Şii Molla Gönderiyor

Depremden en çok zarar gören yer olan İran Kurdistanı'nda yardım ekipleri yerine selfie çekmekle meşgul olan yada Kürt halkını rencide edici açıklamalar yapan şii mollalar görev yapıyor.
Depremden zarar gören halkın büyük kısmına yardımın ulaştırılamadığı, enkaz altında kalanlar için ekiplerin gönderilmediği İran Kurdistanı'nda yardımdan çok Şiilik propagandasıyla vakit geçiriliyor.
RUHANİ KÜRT HALKIYLA KUCAKLAŞTI (!)

">Depremde zarar gören Kürt bölgesini ziyaret eden Ruhani araçtan inmedi ve İran ordusunu övüp gitti, Halk bu aşırı sıcak kucaklaşmaya (!) tepki gösterdi 

 

Kalabalık bir koruma ordusuyla gelen Ruhani, araçtan inme zahmetinde bile bulunmadan yaptığı konuşmada eski cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad hükümeti döneminde başlatılan sosyal konut projesini eleştirdi.

​'DEMEK Kİ BU PROJELERDE BAZI SORUNLAR VAR'

Ruhani,"Devlet denetiminde yapılan konutlar yerle bir olmuş hâlbuki onun yanında halkın kendisi tarafından yapılan bina sağlam kalmış. Demek ki bu projelerde bazı sorunlar var" diye konuştu.


'Mesken-i Mehr' olarak adlandırılan İran'daki sosyal toplu konut projeleri Ahmedinejad döneminde dar gelirlilere yardım amacıyla başlatılmıştı.

Ruhani evsiz kalanlara da hükümetin acilen yardım yapacağı sözünü verdi. Ruhani "Acı çekenleri temin etmek isterim ki hükümet bu sorunu en hızlı şekilde ortadan kaldırmak için harekete geçti" dedi.


​ON BİNLERCE İRANLI GECEYİ SOKAKTA GEÇİRİYOR

İran-Irak sınırı yakınında 3 gün önce yaşanan deprem nedeniyle İran'da 474 kişinin öldüğü, 7460 kişinin ise yaralandığı açıklanmıştı.
Hayatını kaybedenlerin  300'e yakını 85.000 nüfuslu Serpol Zehap ilçesinden.

Irak Kızılayı da Irak'ta 9 kişinin hayatını kaybettiğini, yüzlerce kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

On binlerce İranlı ise depremin ve 100'den fazla artçı şokun ardıjndan 3. kez geceyi sokakta geçirdi.


ÖLÜ SAYISI AÇIKLANANDAN ÇOK DAHA FAZLA OLABİLİR

Ancak ölü sayısının açıklanan rakamalrdan daha fazla olabileceği de belirtiliyor.

Yarı resmi haber ajansı ISNA'ya konuşan Kirmanşah Adli Tıp yetkilisi Muhammed Ali Monşizade ulaşılmazı zor köylerde ailelerin  hayatını kaybeden 150'ye varan kişiyi gömdüğünü söyledi

İran Kızılayı da köylerde enkaz altından daha fazla kişinin cansız bedenlerinin çıkartılabileceğini belirtti. Ancak örgüt daha büyük kasabalardaki kurtarma operasyonalrının yakında sona erceğini de açıkladı.