Işid Geri Döndü

Irak, İran ve Amerikan birliklerinin bitirdiklerini belirttikleri Işid-Daeş tekrar ortaya çıktıIŞİD'in İdlib ve Hama kırsalında en az 70 köyü ele geçirdiği bildirildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, İdlib ve Hama doğu kırsalında Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) öncülüğündeki muhalif güçlere karşı savaşan IŞİD, iki bölgede en az 70 köy ve beldeyi kontrol altına aldı.

İdlib ve Hama kırsalında IŞİD'in kontrol ettiği alanlara dair son durum:



Yeşil: Muhalifler, Kırmızı: Rusya ve İran destekli rejim koalisyonu, Siyah: IŞİD 

Rusya ve İran tarafından desteklenen rejim güçlerinin 9 Ekim 2017 tarihinde Hama doğu kırsalındaki Ukayribat bölgesinde açtığı bir koridorla IŞİD güçlerinin Hama doğu kırsalında HTŞ öncülüğündeki muhaliflerin kontrolündeki bölgelere geçisi sağlanmıştı.

HTŞ'ye bağlı medya organları tarafından IŞİD'e açılan "koridor" ile ilgili yapılan açıklamalarda, örgütün bu koridoru kullanarak çok sayıda savaşçıyla birlikte ağır silah ve askeri aracı da bölgeye soktuğu belirtilmişti.

Suriye'den haber aktarımı yapan yerel kaynaklar, IŞİD'in muhalif güçlerin kontrolündeki bölgeye sızmasının ardından kontrol altına aldığı köy ve belde sayısının 70'i bulduğunu aktarıyor.

Kaynaklar tarafından aktarılan bilgilerde, Rusya ve İran destekli rejim koalisyonuna bağlı güçlerin, IŞİD'in Hama ve İdlib doğu kırsalında muhalifler karşısındaki ilerleyişine göz yumduğu ve örgütü istenilen askeri taktik dahilinde kanalize ettiği belirtiliyor.