Kerkük Petrolü İran'a Gidiyor. TC'nin Eline Ne Geçti

Kurdistan vilayeti Kerkük'ün Şii Haşdi Şabi teröristlerinin eline geçmesiyle sevinçten kendilerinden geçen TC elindeki petrolden de oldu.


Kürtlere ve Kurdistan'a yönelik ırkçı siyaset neticesinde İran ve Irak'la birlikte hareket eden Türkiye deyim yerindeyse Dimyat'a pirince giderken elindeki bulgurdan oldu.


Türkmence'nin resmi dil olduğu, seçim barajının sıfır olduğu, Türkmenlerin anadilde eğitim, siyasi sosyal haklar olmak üzere 1.sınıf vatandaş olduğu Kurdistan'da sürekli Türkmen kardeşlerimiz zulüm görüyor yaygarası koparan Tc medyası şimdi Kerkük'te her gün yüzlerce hukuk dışılık yaşanıyorken sus pus olmuş. 


Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Kerkük-Germiyan Başkanlık Konseyi Sözcüsü Adnan Kerkuki, Kerkük'te patlamaların devam ettiğini belirterek, Kerkük'ten günlük 260 bin varil petrolün tankerlerle Başmak Sınır Kapısı'ndan İran'a gönderildiğini ifade etti.


İran'ın Kerkük'ten aldığı petrole dair yanlış rakam verdiğini dile getiren Adnan Kerkuki şunları söyledi: "İran'ın açıkladığı sadece 30 bin varil petroldü. Sonra 60 bin varile çıkardılar. Bunlar doğru değil. Benim bildiğim günlük 260 bin varil Kerkük petrolünün her gün tankerlerle İran'a gittiğidir. Tankerlerin de çoğu İran'a ait.


Keyvan'dan sabahtan akşama kadar petrol taşıyorlar. Keyvan'da bu tankerlerin petrolle doldurulması için 16 vana var. Her vana da 36 bin litrelik tankeri 20 dakikada petrolle dolduruyor. Her 20 dakikada 36 bin litrelik 16 tanker doldurulsa ve bu tankerler 24 saat boyunca çalışsa İran'a gönderilen petrol varili 260 bin varili de geçer.


Kerkük petrolleri sabahtan akşama kadar İran'a gönderiliyor ama bu petrolün nasıl bir yolla satıldığını bilmiyoruz. İran, bu petrollere karşılık Kerkük'teki destekledikleri yönetime hiçbir şekilde para vermiyor.

Başmak Sınır Kapısı, İran'a petrol aktarımı devam etsin diye kapatılmadı. Önceden de petrol bu kapıdan gönderiliyordu. Irak hükümeti de bu durumu biliyor. Kerkük'ten Kirmanşah'a boru hattı döşeyip günlük 650 bin varil petrol İran'a akıtmak istiyorlar.


Tc tarafının tek tezi "Kürtler anasını görmesin" Onun dışında hiçbir siyasetlerinden fayda görmediler. Başbakan Binali Yıldırım da bu siyasetlerinin yanlış netice verdiğini görünce İran'a veryansın etmiş Şiiliği yayma amacı güttüklerini belirtmişti. Eee ne diyelim son pişmanlık fayda etmez.