Kerkük'te Sıcak Saatler

 Iraklı güçlerin dün gece Kerkük çevresindeki yoğun hareketliliği üzerine Peşmerge Güçleri teyakkuza geçti.

 

Rûdaw Kerkük muhabiri, sabah saatlerine kadar bile Kerkük üzerinde tehlikenin söz konusu olduğunu aktardı.

 

Muhabirimiz, peşmergenin bu sabah saatlerine kadar da teyakkuz halinde olduğunu, zira kent üzerinde ciddi bir tehlikenin bulunduğunu kaydetti. 


Iraklı güçlerin özellikle de Heşdi Şabi'nin Kerkük'ün güneyindeki Beşir köyü ve Taze bölgesinde hareketliliği göze çarptı.

 

Iraklı güçlerin peşmerge mevzilerine sadece birkaç kilometre mesafede olduğunu bildiren muhabirimiz, "Bu güçlerin saldırı için sıfır saatini beklediği konuşuluyor" dedi. 

 

Durum üzerine binlerce peşmerge ağır silahlarla Kerkük sınırına yerleşti. Kent içinde de zırhlı polis birlikleri ve asayiş güçleri her ihtimale karşı hazır bulunduruldu.

 

Iraklı güçlerle Heşdi Şabi'nin bazı petrol kuyuları ile Kerkük Havaalanı'nı ele geçirmeye çalıştığı, ancak planın uygulama aşamasına geçmeden peşmergenin önlem aldığı kaydedildi.

 

Tuzhurmatu'da ise Heşdi Şabi mensuplarının Kürt aileleri tehdit ettiği ve şimdiye kadar 20 ailenin Askeri Mahallesi'ndeki evlerini terk ettiği öğrenildi.

 

Rûdaw'a konuşan Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Hemrin Bölge Sorumlusu Mele Kerim, "Çatışma ve kargaşa yaşansın istemiyoruz ama böyle bir hareketlilik yaşanırsa karşılık vermeye de hazırız" dedi.

 


Rûdaw'a konuşan Kosret Resul, "Irak hükümeti tehditlerde bulunuyor ve Kerkük yakınlarına güç yığmış durumda. Ancak sorunlar tehdit ve güç kullanmakla çözülmez" dedi.