Kosgeb Müdüründen Öğrencilere Müjde

Üniversitenin Proje Ofisi Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen KÜSİ panelinde KÜSİ Batman Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Hakan Karakaya, KOSGEB Batman İl Müdürü Evren Arıkan, DİKA(Dicle Kalkınma Ajansı) uzmanlarından Enes Ateş, Batman Üniversitesi Proje Ofisi Uzmanlarından Arş. Gör. Dr. Reşit Çakmak konuşmacı olarak katıldı.
"KAMU, ÜNİVERSİTE VE SANAYİ İŞBİRLİĞİ OLMADAN BATMAN KALKINAMAZ"KÜSİ temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Karakaya konuşmasında, kamu, üniversite ve sanayi işbirliği Batman'ın, bölgenin ve ülkenin kalkınması için zorunlu bir süreç olduğunu belirtti. Batman Üniversitesinin Batmanda sanayinin kalkınması ve gelişmesi için elinden gelen ne varsa yaptığını ve yapmaya devam edeceğini, KÜSİ temsilcisi olarak sanayicinin sorunlarını, proje fikirlerini önemsediklerini ve ellerinden gelen her türlü desteği sunmaya azami gayret gösterdiklerini açıkladı. KÜSİ Temsilcisi olarak 60'ın üzerinde toplantı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, sivil toplum örgütleri, kamu kurumları ve iş adamlarını ziyaret ettiklerini ve kamu, üniversite ve sanayi işbirliği noktasında farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.
"ÜNİVERSİTE MEZUNLARINA AYLIK 2 BİN TL MAAŞ"KOSGEB İl Müdürü Evren Arıkan panel konuşmasında KOSGEB'in desteklerin bahsederek panele katılan öğrencilere bilgiler verdi. Arıkan konuşmasında ön lisans ve lisans mezunu tüm üniversite öğrencilerine mezun olmaları halinde iş bulduklarında başvurmaları halinde çalıştıkları iş yerlerine lisans mezunları için 2000 TL ön lisans mezunları için 1500 TL destek verdiklerini ve bu desteğin toplam 50.000 TL olarak üç yıl boyunca devam ettiğini açıkladı. Öğrencilerin mezuniyetlerini sonrasında KOSGEB desteklerinin farkında olmalarını isteyen ARIKAN, sadece memur olmayı düşünmeyin, kendi işinizin sahibi olun dedi.
ARIKAN, KOSGEB olarak girişimci desteği adı altında 50.000 TL hibe ve 2 yıl geri ödemesiz iki yıl sonrasında ise geri ödemeler 3'er aylık dönemler halinde 4 yıl vadeli 100 Bin TL Kredi verdiklerini söyledi. Panel sonrası girişimcilik eğitimlerini tamamlayan öğrencilere katılım belgeleri verilirken, konuşmacılara ise plaket takdimi yapıldı.