Kürdistan Bayrağına Bu Tahammülsüzlük Neden?

Dünyanın tüm ülkelerinde uygulanan genel kurala göre resmi karşılamalarda orada bulunan tüm ülkelerin bayrağı asılır. Şu ana kadar dış devletlerden Türkiye'ye yüzlerce resmi ziyaret gerçekleşti ve hepsinde de o ülkelerin bayrakları ve Türkiye bayrakları yan yana bulundu. Bu son derece doğal olaya da tek bir Allah'ın kulu tepki göstermedi. 

Ama Türkiye'nin arasının iyi olduğu belki de tek komşusu Kürdistan'ın resmi başkanı Mesut Barzani'nin Türkiye ziyaretinde İstanbul Atatürk Havalimanına gelirken Kürdistan bayrağının göndere çekilmesi ve Binali Yıldırım'la görüşmesinde arka tarafta Türkiye ve Kürdistan bayraklarının beraber bulunması üzerine Türkiye'de sağcısından solcusuna, dindarından ateistine kadar herkes tuhaf tepkiler gösterdi, göstermeye devam ediyor.

Chp Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Selin Sayek Böke'nin  "Her konuda bir sözü olan Sayın Bahçeli'nin belki de kendi seçmenlerine anlatacağı bir şey olabilir. Henüz bir şey duymadık kendisinden" diyerek Bahçeli'yi tepki vermeye çağıran bir açıklaması üzerine Mhp lideri Devlet Bahçeli kendinden beklenen açıklamayı yaptı

"Barzani'nin ziyareti üzerine Atatürk Havalimanı'nın bayrak direğine sözde Kürdistan bayrağı asılmıştır. Bu bayrağın asılması skandaldır, aymazlıktır, rezalettir."

Bir bürokrat şuursuzluğu mudur yoksa bir komplo mudur? Peşmerge ne zaman bayrağa sahip olmuştur? Bizim Barzani'nin bayrağını görmeye kesinlikle tahammülümüz yoktur. Türkiye'ye kefen biçen çürümüşün ağırlanması milli vicdanı rahatsız etmiştir"




Dünyada irili ufaklı 500'e yakın devlet varken ve bunların hiçbirine tek bir Türk'ün sesi çıkmazken güney komşumuza takınılan bu aptalca tavra anlam vermek gerçekten mümkün değil.

Kürtlerin hakkını savunduklarını iddia edenler ve sözde destekçileri bile bu ahmakça karalama kampanyasına katılmasını salt Kürt düşmanlığıyla da açıklamak çok mümkün değil.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bile Başkan Barzani ile görüşmesinde Kürdistan bayrağını kullanmaması ama Binali Erdoğan'ın kullanması nasıl izah edilir. Bunu da anlamlandırmak zor.

Buraya uzun uzun analizler açıklamalar görüşler yazılabilir ama hiçbiri de atalarımzıın deyişinin yerini tutmaz."Bextê Romê Tuneye"