KUTSALINIZ YOK Kİ KADINLARA HAK VERESİNİZ

Bugünlerde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ulusal ve uluslararası medyada kadınlar için sözlükte ne kadar güzel kelime varsa kullanıldığına şahitlik etmekteyiz. Kadınlara özgürlük adı altında birçok program, seminer yürüyüş ve etkinlikler yapılmaktadır. Bu konu hakkında da en çok sesi çıkan sol liberal kesimlerdir. Görende kadınları ne kadar çok düşündüklerini sanır. Bu kesim en çok desteği de Avrupa basınından alır.


            Şurası yanlış anlaşılmasın. Onlar kadınları çok düşünüyor da ,bizler onlar kadar duyarlı değilmişiz gibi algılanmasın. Allaha hamdolsun kültürümüz ve değerlerimiz kadına öyle değer atfetmiş ki, her ne yaparlarsa yapsınlar bizim değerlerimizin yanına bile yaklaşamazlar.

           

Kadına özgürlük diye feveran koparanların çok büyük yalancı olduklarına dair elimizde birçok veri var. İsterseniz birkaç araştırmaya hep beraber bir göz atalım.


Amerika Birleşik devletlerinde 1884' e kadar kadına şiddet uygulanması yasal olarak kabul edilmekteydi. İngiltere'de 18. Ve 19. Yüzyılda erkeğin eşini baskı ve şiddet ile kontrol etmesi ve sopayla dövmesi kanuni bir hak olarak görülmekteydi.  Yine İngiltere vatandaşı Simmons Dod'un 2002 yılında aile içi şiddet üzerine yapılan araştırmada özgürlükler ülkesi! Kabul edilen İngiltere ve Gallerde tüm aileler bazında ¼ oranında aile içi şiddet olduğu ve bu şiddet mağdurlarının %81'  kadınlar olduğunu saptamıştır.



Nikâh dışı şiddet cinsel kölelik, çocuk düşürme aç bırakma bu kadınların istismar edildiği alanlardır.


         Kadın hakları savunucusu ülkeler 17. Ve19. Yüzyıla kadar kadınların ruhu var mıdır? Tartişmasını yapmaları bir realitedir.