Müslümanlar Katledilince Neden Sesiniz Çıkmıyor?

Londra'da İngiltere Parlamentosu dışında düzenlenen saldırıda biri polis 5 kişi öldü, yaklaşık 40 kişi de yaralandı
Polis tarafından vurularak öldürülen saldırgan da ölen beş kişiden biri
Güvenlik zirvesini toplayan İngiltere Başbakanı Theresa May olayı "hastalıklı ve ahlaksızca gerçekleştirilen bir terör saldırısı" olarak nitelendirdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Londra'daki saldırı nedeniyle İngiltere Başbakanı Theresa May'e bir taziye mesajı gönderdi
 Londra'da dün biri polis dört kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına tüm dünya başkentlerinden tepki yağarken akıllara her gün yüzlerce müslüman katledilirken neden hiçbirinizin sesi çıkmıyor sorusu geliyor.
Avrupa devletlerinin müslüman katliamlarına sessiz kalması bir şekilde açıklanabilir ama özelde Türkiye genelde de diğer İslam devletlerinden tek bir tepki gelmemesi bu katliamların kimsenin gündemine girmemesini mantıklı bir izahı mümkün görünmüyor.
ABD'NİN SURİYE'DEKİ KATLİAMLARI
ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyona bağlı savaş uçaklarının Rakka'nın batısında yüzlerce sığınmacının yaşadığı bir okul binasını hava saldırılarıyla enkaza çevirdiği öne sürüldü.
Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, 20 Mart Pazartesi gecesi gerçekleşen saldırı Rakka'nın 30 km batısında Fırat Nehri kıyısındaki Mansura beldesine düzenlendi.
Yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğinden endişe ediliyor
Yerel kaynaklar, saldırıda Hama, Humus ve Rakka'dan göç eden 50 civarında ailenin kaldığı bir okulun hedef alındığını savunarak, binanın enkaza döndüğünü, tümü kadın ve çocuklardan oluşan yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğinden endişe edildiğini bildirdi.
Bölgenin terör örgütü DEAŞ'ın kontrolünde olduğunu ancak okul binası çevresinde hiçbir DEAŞ unsuru bulunmadığını belirten kaynaklar, enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.
İkinci saldırı Tabka'da
Yerel kaynaklar aynı saatlerde düzenlediğini bildirdikleri bir diğer saldırıda, Rakka'nın batısındaki Tabka ilçesinin hedef alındığını, çoğu kadın ve çocuklardan oluşan en az 40 sivilin hayatını kaybettiğini öne sürdü.
Enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğünü ifade eden kaynaklar ölü sayısının artmasından endişe duyuyor.
Görsel materyaller ulaştırılamıyorRakka ve çevresinin DEAŞ kontrolünde olması nedeniyle çoğu zaman görsel materyallerin kamuoyuna ulaştırılabileceği internet erişimi bulunamıyor.
ABD GEÇEN HAFTA DA CAMİİDE KATLİAM YAPMIŞTISuriye'nin Halep kentinin batısındaki Etarib ilçesine bağlı Cina köyünde bir camiye yatsı namazı vakti düzenlenen hava saldırısı sonucu 63  kişi şehit oldu, onlarca kişi yaralandı.
ABD SALDIRIYI KABUL ETTİİdlib'deki saldırı ile Cina köyündeki saldırının aynı saldırılar olup olmadığı şeklindeki sorusuna cevap veren bir CENTCOM yetkilisi, saldırının İdlib'de değil Halep'in Cina köyü yakınlarında gerçekleştirildiğini kabul etti.

ABD'nin Suriye'de "El Kaidecilerin toplanma alanı" olduğu iddiasıyla namaz vaktinde vurduğu camide Tebliğ Cemaati mensuplarının bulunduğu ortaya çıktı.
Abd savaş uçakları İncirlik'ten kalkıp rahatça müslümanları katlederken Bunca saldırıya Türkiye'den ve İslam aleminden birkaç cılız ses dışında tepki gelmemesi Müslümanların düştüğü acziyeti açıkça gözler önüne seriyor.
Müslümanların Katledilmesine Susanlar Londra Saldırısında AyaklandıErdoğan'dan May'e taziye mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Londra'daki saldırı nedeniyle İngiltere Başbakanı Theresa May'e bir taziye mesajı gönderdi. 
Erdoğan mesajında, "Türkiye'nin Birleşik Krallık'ın acısını derinden hissettiğini ve paylaştığını vurgulamak istiyorum. Türkiye, uluslararası barış ve güvenliğe en büyük tehditlerden birini oluşturan terörizmle mücadelede dost ve müttefik Birleşik Krallık'la her zaman dayanışma içerisindedir." ifadelerini kullandı.

Mevlüt Çavuşoğlu: Birleşik Krallık halkının acısını paylaşıyoruz Terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Türkiye ve Türk halkı Birleşik krallık ve Birleşik krallık halkının acısını paylaşmaktadır.
AB Bakanı Ömer Çelik: İngiltere'deki terör saldırısını lanetliyoruz 
"İngiltere'deki terör saldırısını lanetliyoruz . Ab bakanı Alan Ducan'a dayanışma mesajımızı ilettim."

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, saldırının ardından İngiltere ile destek ve dayanışma mesajları verdi.
Hollande, "Terörizm ile ilgili olarak hepimiz kaygılıyız. Bundan son zamanlarda çok çeken Fransa, bugün İngiltere halkının ne hissettiğini biliyor" dedi.
Merkel ise yaptığı açıklamada, olayları büyük bir üzüntü ile öğrendiğini ve "düşüncelerimiz İngiliz arkadaşlarımız ve Londra'daki herkes ile beraber" dedi.
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump adına resmi açıklamayı sözcüsü Sean Spicer yaptı. Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenleyen Spicer, Washington yönetiminin teröre karşı müttefik ülke İngiltere'nin yanında olduğunu kaydetti: "Başkan Londra'daki durumla ilgili bilgilendirildi. Saldırıya karşılık verme ve sorumluları adalete teslim etme noktasında Birleşik Devletler, Londra şehri, Kraliçe ve hükümetine tam destek vermektedir."
Paris'ten benzeri açıklamalar geldi. Fransız halkının da yakın geçmişte 'trajik tecrübeler' yaşadığını hatırlatan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, saldırının sembolik değerleri hedef aldığını söyledi: "İnanılmaz şiddet içeren bir saldırı. Sembolik bir yerde insanları hedef alan; İngiliz parlamenter demokrasisine yönelik bir eylem. O yüzden manidar."
Saldırı, geçen yıl Brüksel'de 32 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör eylemiyle aynı güne denk geldi.
Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Brüksel'deki kurbanları anarken İngiltere ile dayanışma mesajı verdi: "Tam aynı günde benzeri birşeyin Londra'da ve Londra'ya karşı yapılmasından dolayı şu an gerçekten hislerimi ifade etmek için kelimelerin yetersiz kaldığı bir durumda kendimi buldum."

İskoçya Özerk Yönetimi Başbakanı Nicola Sturgeon, İngiltere Parlamentosu önündeki saldırının ardından dayanışma ve başsağlığı mesajı yolladı.
Bugün İskoçya Parlamentosu'nda ikinci bağımsızlık referandumu için yapılan oturum saldırının ardından ertelenmişti.
Nicola Sturgeon bu kararın Londra halkıyla dayanışma ve yaşamını yitirenlere saygı için gerekli olduğunu söyledi. 
Sturgeon, "Sevdiklerini yitirenlere başsağlığı diliyorum" dedi.

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Eyfel Kulesinin ışıkları yerel saat ile gece yarısında Londra ile dayanışma adına söndürülecek.
Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, "iki başkent özgürlük için aynı sevgiyi ve demokrasiye aynı bağlılığı" paylaşıyor diyerek kararı açıkladı.
İsrail'deki Tel Aviv Belediye Binasında ise Birleşik Krallık bayrağının ışıklandırılması gerçekleştirildi.
Diyecek bir şey yok acziyetimizi sana şikayet ediyoruz Allah'ım