Olympiakos-Beşiktaş maçı özeti

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda temsilcimiz Beşiktaş, Yunanistan ekibi Olympiakos ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı ve rövanş için avantaj yakaladı. Siyah-beyazlıların golünü Abuobakar kaydetti.

Georgios Karaiskakis Stadı'nda oynanan maçta ev sahibi Olympiakos, 36. dakikada Cambiasso ile 1-0 öne geçti. Mücadelenin ilk yarısı bu skorla tamamlandı.

Temsilcimiz Beşiktaş, 53. dakikada Aboubakar ile eşitliği yakaladı: 1-1

Karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

İlk yarının önemli anları...

10' Quaresma'nın uzak mesafeden şutunda, top farklı bir şekilde üstten auta gitti.

19' Tosic ile Marcelo'nun anlaşmazlığından yararlanan Elyounoussi, sağ çaprazdan ceza yayına indiği anda yerden vurdu ancak kaleci Fabricio, yatarak meşin yuvarlağa sahip oldu.

36' Tosic'in uzaklaştıramadığı topu alan Ansarifard'ın sağdan ortasında, ön direkte Marcelo'nun müdahale edemediği meşin yuvarlağı Cambiasso, kafayla filelere gönderdi: 1-0

41' sağ çaprazda Beşiktaş'ın kazandığı serbest vuruşta, Talisca'nın şutunda, top üstten auta çıktı.
Beşiktaş, mücadelenin ilk yarısını 1-0 geride tamamladı.

İkinci yarının önemli anları...

46'Beşiktaş'ta Tolgay yerini Oğuzhan'a bıraktı.

53'Olympiakos kaleci Nicola Leali'nin yaptığı hata sonrası topu alan Aboubakar ceza sahasına kadar topu sürdükten sonra vuruşunu yaptı. Onun vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-1

64'Olympiakos'ta Alberto Botia Manuel da Costa'ya bıraktı.

74'Bir dönem Trabzonspor'da da forma giyen Marin, Kostas Fortunis'in yerine oyuna dahil oldu.

82'Beşiktaş'ta Aboubakar yerini Cenk'e bıraktı.

86'Cenk orta alanda rakibinden sıyrıldıktan sonra sağ kanatta hareketlenen Babel'i topla buluşturmak istedi ancak son anda savunma araya girerek topun Babel'e gelmesine engel oldu.

87'Beşiktaş tehlikeli geldi. Talisca'nın pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Babel pasını Cenk'e verdi. Cenk'in kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda savunma araya girdi ve topu uzaklaştırdı.

İki takım arasındaki mücadele 1-1 tamamlandı.


Kaynak : Trthaber.com.tr