Ömerli Belediye Başkanı tutuklandı

Mardin'in Ömerli ilçesinde PKK/KCK soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Ömerli Belediye Başkanı Süleyman Tekin'in de bulunduğu 4 kişi, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

Alınan bilgilere göre; Ömerli Cumhuriyet Başsavcılığınca, İlçe Jandarma Komutanlığı binası nizamiyesine bombalı araçla düzenlenen saldırıyla ilgili yürütülen PKK soruşturması kapsamında 27 Aralık 2016'da gözaltına alınan Ömerli Belediye Başkanı Süleyman Tekin ile belediye çalışanları Hakkı E, Sercan G. ve Mehmet B, emniyet ve jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısına ifade veren şüpheliler, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hâkimliğine gönderildi. Mahkeme, Ömerli Belediye Başkanı Süleyman Tekin'in de aralarında bulunduğu 4 zanlıyı, "Terör örgütü üyeliği" suçundan tutukladı.

Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı binası nizamiyesine 23 Haziran 2016'da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda bir TIR sürücüsü hayatını kaybetmiş, askerlerin de aralarında bulunduğu 16 kişi yaralanmıştı.