Pennsylvania'da da Biden Öne Geçiyor

2020 ABD başkanlık seçimlerinde sonuçlar hala açıklanmazken göslekilit eyaletlerden Pennsylvania'ya çevrildi. Oyların % 60'ının sayıldığı grafikte büyük farkla önde olan Trump mektupla gelen oylarda çok geride kalınca Biden öne geçti

Pensilvanya Abd seçimlerinde en kritik eyalet olmaya başladı. Biden bu eyaleti alırsa başkanlığı da kesinleşmiş olacak.ABD başkanlık seçimlerinde sonucun merakla beklendiği eyaletlerden Pennsylvania’da kazanan ismin perşembe günü yerel saatle akşama doğru (Avrupa saatine göre cuma sabahı) netleşebileceği açıklandı. CNN televizyonuna bir açıklama yapan Pennsylvania Eyalet Bakanı Kathy Boockvar sonucun netleşmesinin "kesinlikle" mümkün olduğunu söyledi. Boockvar oyların "ezici bir çoğunluğunun" perşembe akşam saatlerine doğru sayılmış olabileceğini söyledi. Boockvar sayılmayı bekleyen oy sayısını yaklaşık 550 bin olarak ifade etti.

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump şu anda 110 bin oy ile Pennsylvania'da seçim yarışını Demokrat Partili rakibi Joe Biden'ın önünde götürüyor. Biden, aradaki farkı kapatması ve Trump'ı geçmesi halinde başkan seçilmeyi de garantilemiş olacak. Boockvar sayılmayı bekleyen oyların büyük kentlerden beklendiğini, sadece 100 bininin Demokrat Parti'nin kalesi sayılan Philadelphia'dan geldiğini söyledi. Oyların yüzde 92'sinin sayıldığı Pennsylvania'da Trump yüzde 50,2'lik Biden ise yüzde 48,5'lik oy oranına sahip.