Roboski Anmasına Bile İzin Yok

Roboski katliamının üzerinden 6 yıl geçti ama hala adalet yok. Mahkemelerin takipsizlik kararı verdiği Roboski katliamında ailelerin çocuklarının mezarına bile gitmellerine izin verilmediği iddia edildi.
Katliamın faillerinin bulunup cezalandırılması için mücadelelerine devam eden Roboskili ailelerin bu sene, katliamın 6. yıldönümü dolayısıyla yapacakları anmaya OHAL yasağı getirildi. Şırnak Valiliği'nin olağanüstü hali gerekçe göstererek her aileden bir kişinin anmaya katılabileceği kararı aldığı belirtildi.

Karara tepki gösteren Roboskili aileler, her aileden bir kişinin katılmasının mümkün olmadığını ifade ederek, anmayı gerçekleştireceklerini söyledi. 28 Aralık Perşembe günü yapılması beklenilen anmaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri, Diyarbakır Barosu heyeti ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisinin katılacağı kaydedildi.

Roboski'de bulunan Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi öğrencilerinin de okul idaresi tarafında Roboski anmalarına katılmaları halinde okuldan uzaklaştırılacakları uyarısının yapıldığı tüm öğrencilerin kesinlikle okula gelmeleri gerektiği dile getirildi.