Sediyani Haber'e Nice Başarılı Yıllar

Sediyani Haber'in 2.yılına girmesi dolayısıyla sitede yayımlanan yazıyı olduğu gibi okuyucularımızla paylaşıyoruz

Mazlumların sesi ve haber kaynağı, erdemli insanların fikir platformu Sediyani Haber sitesi, 2 yaşında?

     Hiçbir biçimde dîn, mezhep, ırk, kavim, dil, sosyal sınıf ve cinsiyet ayrımı gözetmeden yalnızca haklının ve mazlumun yanında yer alan ve "Erdemli Bir Toplum ? Aydınlık Bir Ülke" mottosuyla yayın yapan Sediyani Haber sitesi, 2 yaşına girdi.


     1 Kasım 2015 tarihinde yayın hayatına başlayan ve yayıncılık hayatında kendisineMalcolm X'in "Ben hakikatin peşindeyim; kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim; kimin için ve kime karşı olduğu önemli değil" sözünü ilke edinmiş olan Sediyani Haber, bugün 2 yaşına girmenin sevincini yaşıyor.


     Kürdistan'dan Keşmir'e, Gazze'den Somali'ye, Rohingya'dan Frizya'ya veKatalonya'ya hayatını mazlumlara, "kimliksiz halklar" ve "yitik ülkeler"e adamış olan, kendisini hiçbir siyasî çizgiye ve ideolojiye nispet etmeyen ve yalnızca"erdemli olma"yı arzulayan, kimliğine, inancına ve fikrine bakmaksızın sadece mazlum ve haklı olanın yanında yer almış olan gazeteci ? yazar İbrahim Sediyani'nin kişisel haber ? düşünce sitesi olan Sediyani Haber, ilkesel olarak dînci, mezhepçi, ırkçı, kavmiyetçi, sınıfçı ve cinsiyetçi her türlü faşizmin karşısında yer alıyor.


     Irkçı ve ulusçu faşizm ile dînci ve mezhepçi faşizm arasında hiçbir fark olmadığına inanan ve her türlü NEFRET SUÇU'na karşı olan, haklı da olunsa terörizmi ve gayr-i ahlakî mücadele yöntemlerini şiddetle reddeden, hangi amaç ve değerler adına olursa olsun terörist eylemleri, mâsum insanların öldürülmesini asla ve asla tasvip etmeyenSediyani Haber, bu çizgisinden dolayı farklı dîn, mezhep, ırk, kavim ve ideolojilerden (Müslüman, Hristiyan, Yahudî, Sünnî, Şiî, Alevî, Türk, Kürt, Laz, Arap, Çerkes, Demokrat, Millîyetçi, Sosyalist, Sağcı, Solcu vb.) yobaz ve bağnaz insanların saldırı ve hakaretlerine maruz kalırken, bu aynı dîn, mezhep, ırk, kavim ve ideolojilerden (Müslüman, Hristiyan, Yahudî, Sünnî, Şiî, Alevî, Türk, Kürt, Laz, Arap, Çerkes, Demokrat, Millîyetçi, Sosyalist, Sağcı, Solcu vb.) aydın ve erdemli insanların ise büyük teveccühüne mazhar olmuş durumda.


     Hayatı fikir ve sanatla, üretmekle, dünyanın farklı coğrafyalarındaki mazlumlarla dayanışma içinde olmakla geçen ve bunun için bedel de ödemiş olan bir insanın biyografisi, bir kişinin tek başına cemiyet gibi çalışabileceğini gösteriyor. Hayatı boyunca yalnız yaşayan Sediyani, bugüne dek yaptığı herşeyi tek başına yaptı.


     Kişisel bir site olduğu halde piyasadaki belli camiâlara ve cenahlara ait İslamî sitelerden ve Kürt sitelerinden daha fazla bir okur kitlesine sahip olan ve daha çok takip edilen, Asya'dan Avrupa'ya, Afrika'dan Yeni Dünya Kıtaları'na her gün 100'e yakın ülkeden girişin yapıldığı Sediyani Haber sitesi, bir insanın tek başına bir medya kuruluşu gibi çalışabileceğini, bir kişinin tek başına gazete olabileceğini gösteriyor.


     Sediyani Haber sitesi editoryası olarak, bu büyük ilgi nedeniyle bizleri hakikaten mahcup etmiş olan sevgili halkımıza en kalbî duygularımızla teşekkür ediyoruz.

     Bize gösterilen bu teveccühe layık olmadığımızı düşünüyoruz ve bunun ezikliğini yaşıyoruz.


     Bizim hiçbir ideolojimiz yoktur. Hiçbir siyasî parti, grup, hizip ve camiâyla organik veya inorganik bir bağımız yoktur.

     Bizim imân ettiğimiz tek ideoloji, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)'in"İnsanlar içinde en hayırlısı, insanlara faydalı olandır" düsturudur.


     Bizim en büyük hayâlimiz, düşümüz, rüyâmız, başta KürtlerKatalonlar veRohingyalar olmak üzere mazlum ve haklı milletlerin hürriyet ve istiklâlidir. Çünkü mazlum ve haklı milletlerin yanında olmanın, onların millî dâvâlarına destek vermenin, Yüce Yaratıcı'nın rızasına uygun davranmak olduğuna inanıyoruz.


     Bu bağlamda, yaptıkları asil referandumda % 93 oranında EVET sonucunun çıktığı Kürdistan Federe Devleti için bağımsızlık, İran ve Türkiye'deki Kürtler için eşit yurttaşlık istiyoruz. Henüz iç savaş ve kargaşanın devam ettiği Suriye'deki Kürtler için de kendi kaderlerine kendilerinin karar vermelerini diliyoruz. IŞİD ve Haşdi Şabi terör çetelerinin Kürdistan'a yönelik saldırılarını ve Kürt halkına yönelik katliâmlarını kınıyor, bu mezhepçi barbar çetelerin arkasındaki şeytanî rejimlerin uluslararası kamuoyunun vicdanında mahkum edilmesini ve gerekli yaptırımlara muhatap kılınmasını talep ediyoruz.


     Yaptıkları asil referandumda % 90 oranında EVET sonucunun çıktığı Katalonya'nınbağımsızlık ilanını selamlıyor, bütün dünya ülkelerini ve uluslarını Katalon halkının kararına saygı duymaya ve Katalonya'nın bağımsızlığını tanımaya davet ediyoruz.


     Dünyanın en ırkçı devleti olan Myanmar'ın işgali altındaki Arakan topraklarında Müslüman Rohingya halkına karşı onyıllardır sistematik bir biçimde gerçekleştirilensoykırımın son bulmasını, Rohingya halkının kendi topraklarında huzur ve emniyet içinde yaşamalarını diliyoruz. Bütün dünya devletlerini, tıpkı geçmişteki Apartheid zamanında ırkçı Güney Afrika Cumhuriyeti'ne yapıldığı gibi, ondan kat be kat daha ırkçı ve faşist olan Myanmar devletine baskı yapmaya, tüm siyasî ve ekonomik ilişkilerini kesmeye, ırkçı ? faşist Myanmar rejimini uluslararası toplumdan dışlamaya ve tecrit etmeye davet ediyoruz.


     Allah-û Teâlâ bütün insanları eşit ve kardeş olarak yaratmıştır. Hepimiz aynı ailenin üyeleriyiz, hepimiz kardeşiz. Dolayısıyla, tıpkı diğer halklar gibi, Kürtler'in, Katalonlar'ın ve Rohingyalar'ın da hür ve müstakil yaşamaya hakları vardır.

     Bizler bunu savunmaya, bunu dillendirmeye devam edeceğiz. Çünkü bizim için aslolan, "ulusal çıkarlar" yahut "devletlerin çıkarları" değil, Allah'ın rızasıdır.


     Her zaman için egemenden ve güçlüden yana yer alan bu onursuz dünyadaki ? başta BM, NATO, AB ve İslam Teşkilatı olmak üzere ? bütün devletler, kurumlar, kuruluşlar, çevreler ve kişiler şunu çok iyi bilsinler ki, Tanrı'dan daha büyük bir güç yoktur.

     Kamuoyunun sitemize gösterdiği teveccühe ? Allah'ın izniyle ? layık olmaya çalışacağız.

     Söz veriyoruz.