Son Dakika… Biden zafer konuşması yaptı

ABD nin 46. Başkanı Joe Biden, seçilmesinin ardından ilk konuşmasını yapıyor… Amerikan ulusununun tarihinde hiç olmadığı kadar yüksek bir oyla zafer kazandıklarını hatırlatan Biden ın konuşmasının satır başları şöyle: * Bu ulusun insanları bize çok net bir zafer kazandırdılar. * Bu ülkede ve dünyada yarına karşı güven görüyoruz. Ben bölmeyi değil, birleştirmeyi hedefleyen bir başkan olacağım. Hepinizin […]

ABD nin 46. Başkanı Joe Biden, seçilmesinin ardından ilk konuşmasını yapıyor… Amerikan ulusununun tarihinde hiç olmadığı kadar yüksek bir oyla zafer kazandıklarını hatırlatan Biden ın konuşmasının satır başları şöyle:

* Bu ulusun insanları bize çok net bir zafer kazandırdılar.

* Bu ülkede ve dünyada yarına karşı güven görüyoruz. Ben bölmeyi değil, birleştirmeyi hedefleyen bir başkan olacağım. Hepinizin güvenini kazanmak için çalışacağım.

* Hayatımın en büyük onuru bu. Bu kadar Amerikalı bu vizyona oy verdi. Bunu gerçekleştirmek bizim en önemli görevimiz. Ben Jill in kocasıyım onun desteği olmadan burada olamazdım. Jill bir anne, bir eğitimci. Harika bir first lady olacak. Harika bir başkan yardımcısı ile ülkeyi yönetmenin onurunu yaşayacağım. Kendisi Güney Asyalı, beyaz olmayan ilk kadın başkan yardımcısı. Bana ABD de bir şeylerin mümkün olmadığını sakın söylemeyin.

* Başkan Trump a oy veren herkesin hayal kırıklığını anlayabiliyorum. Ama bence birbirimize şans verelim.