Sudan Hızlı Destek Kuvvetleri Komutanı: Halkın rıza göstermeyeceği çözümü reddediyoruz

Sudan'da Hızlı Destek Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hamideti, sosyal medya hesabında yayımlanan açıklamasında, Sudan halkının rıza göstermeyeceği herhangi bir çözümü reddediyoruz ifadesini kullandı.

Sudan'da Yüksek Askeri Konsey yönetime el koydu

Açıklamada devrime öncülük eden grupların (Sudan Meslek Odaları, muhalif partiler ve gençlik hareketleri) liderlerinden ülkenin kaosa sürüklenmesini engellemek ve Sudan halkının razı olacağı bir çözüme ulaşmak için diyalog kapısını açık tutmaları istendi.

Avf, Askeri Geçiş Konseyi Başkanı sıfatıyla göreve başladı

Sudan'da askeri darbe

Sudan Savunma Bakanı Avad bin Avf, dün akşam Askeri Geçiş Konseyi Başkanı sıfatıyla yemin ederek göreve başlamıştı.

BMGK Sudan için toplanacak

Bin Avf, dün devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, askerin yönetime el koyduğunu ve Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir'in tutuklandığını bildirmişti.

Sudan'da dünkü gösterilerde 13 kişi hayatını kaybetti

Anayasanın askıya alındığını, Başbakanlık, Meclis ve eyalet yönetimlerinin de feshedildiğini belirten Bin Avf, 2 yıllık bir geçiş döneminin başladığını kaydetmişti. Sudan, 19 Aralık 2018'den bu yana hayat pahalılığının protesto edildiği ve Ömer el-Beşir'in görevi bırakmasının istendiği gösterilere sahne oluyordu.

Yasağa rağmen halk hala Sudan sokaklarında

Cumartesi günü yeniden alevlenen protestoların ardından Sudan ordusu dün sabah önemli devlet kurumlarını kuşatmış, iktidardaki Ulusal Kongre Partisi'nden onlarca ismi gözaltına almıştı.

Kaynak: AA


Kaynak : Trthaber.com.tr