Sürekli Faşist Saldırıya Uğrayan Fındık İşçileri Kazada Can

Sakarya'nın Hendek ilçesinde fındık işçilerini taşıyan traktör devrildi 7 kişi öldü 20 kişi yaralandı
Çoluk çocuklarının rızkı için kah Urfadan Adıyaman'dan Kah Diyarbakır'dan Batman'dan Mardin'den 1000'lerce km uzak diyarlara Ordu'ya Giresun'a Bolu'ya Sakarya'ya fındık toplamak için giden işçilerin çilesi ölünce sona erdi.
Sürekli ırkçı saldırı haberleriyle gündeme gelen insan onuruna yakışmayacak koşullarda en düşük ücretlerle çalıştırılan işçiler belki ölümüyle bazı çevrelerin içindeki kini nefreti hafifletmişlerdir

Çok sayıda 112 Acil Servis ekiplerinin sevk edildiği kazada 7 işçinin öldüğü ve yaralıların olduğu bildirildi.Yaralılar, olay yerine yerine gelen 112 Acil Servis ambulansları ve özel araçlarla ilçedeki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

DİYARBAKIR'DAN GELMİŞLERDİ

Bu arada işçilerin, fındık toplamak için Diyarbakır'dan geldiği öğrenildi.

Yaşamını yitiren 7 fındık işçisi için toplu cenaze töreni

Sakarya'nın Hendek ilçesinde dün fındık bahçesine giderken traktörün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada yaşamını yitiren 7 işçinin cenazesi Mardin'in Kızıltepe ilçesine getirildi. İlçedeki Hububat Ticaret Merkezi'nde bulunan Şeyh Şerif Kahraman Camii'nde işçiler için kılınan toplu cenaze namazına çok sayıda kişi katıldı. 

Okunan duaların ardından kazada yaşamını yitiren Şengül Akman (50), Çiçek Çapat (39), Bahar Çağatay (15), Bedran Çağatay (54), Nildanur Akman (13), Faruk Boz (38) ve Gülistan Boz'un (18) cenazeleri defin edilmek üzere Kızıltepe, Yeşilli ve Ömerli ilçelerine gönderildi.  

 

CENAZEYE VALİ VE KAYMAKAMLAR KATILDI

Namaza Mardin Valisi Mustafa Yaman, merkez ve bağlı ilçe kaymakamları, askeri ve emniyet yetkilileri ile birlikte kazada hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı. Namazın ardından cenazeler toprağa verilecekleri Kızıltepe, Ömerli ve Yeşilli ilçelerine götürüldü.