Taziye Evi Paraları Can Sıkıyor

Taziye çadırlarının yerine taziye evlerinin yapılmasıyla rahatlayan vatandaşlarımız taziye evleri için yüksek ücretler istenmesi üzerine mağduriyet yaşıyorlar.
Daha önce taziye çadırlarında soğuklardan, düzensizlikten her akşam taziye çadırını kurup kaldırmak zorunda kalmaktan bıkan vatandaşlarımız son dönemlerde neredeyse her mahallede açılan taziye evleriyle taziye sahiplerinin acıları, sıkıntıları bir nebze de olsa hafiflemişti.
Taziye evlerinin açılmasıyla hangi kriterlere göre belirlendiği pek de belli olmayan taziye evi sorumluları her taziyeden sonra taziye sahiplerinden 500 TL - 2000 TL arası taziye evi ücreti istemeye başladılar. Vefat eden yakınlarının acılarıyla zaten canları çok yanmış olanlar bir de taziye evi masrafları çıkınca ne yapacaklarını şaşırıyorlar.
Taziye evlerinin çoğunun mahalleli tarafından yapıldığını taziyeler boyunca taziye evi giderlerinin de taziye sahipleri tarafından karşılandığını belirten vatandaşlar kendilerini taziye evi görevlisi olarak gösterenlerin bu paraları hangi adla, niçin aldıklarına anlam veremiyor.
Batmanlı vatandaşlarımız taziye evlerinin çok olumlu bir gelişme olduğunu ama taziye evlerine bir düzen getirilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Taziye evleri için illa bir görevli belirlenmesi gerekmesi halinde de tüm taziye evleri görevlileri için ortak aylık ücreti belirlenerek oluşabilecek suistimallerin önüne geçilmesini istiyor