Türk Kızılayı İstanbul Şubesinden İlimize Anaokulu Binası

Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman'da yapılacak olan üç derslikli anaokulu binasının protokolünü imzaladı.


Batman Valisi Ahmet Deniz, Kızılay İstanbul Şubesi başkanlığı tarafından Batman'da yapılacak olan üç derslikli anaokulu binasının protokolünü imzaladı.

Makamında okul protokolünü imzalayan Vali Deniz, kentte yapacakları okuldan dolayı Kızılay İstanbul Şubesi Başkanlığına teşekkür etti. Kızılay Batman Şubesi Başkanı Ali Tezdiğ Vali Ahmet Deniz'i makamında ziyaret ederek, yapılacak okul hakkında bilgi verdi.

Okulun modern bir şekilde inşa edileceğini vurgulayan Tezdiğ,  "Her birimiz sorumluluk almalıyız. Kızılay İstanbul Şube Başkanlığı'nın 81 il ile 81 anaokulu projesi bu nedenle çok değerli ve çok önemlidir. Kızılay Anaokulu 350 metrekare kapalı 110 metrekare açık alan üzerine modern bir şekilde inşa edilecektir. Bu tek katlı yapılar dünyadaki örneklerinin önüne geçip tamamen çocukların hayal dünyasını zenginleştirecek şekilde, onlara göre onlar için yapılıyor olmasıdır. 81 ilde yapılacak olan anaokulları ay ve yıldızı esas alan mimari bir yapıda inşa edilecek. 350 metrekare kapalı, 110 metrekare açık alana kurulacak olan Kızılay Anaokullarında çocukların gelişimi için tüm eğitim ve oyun birimleri tam kapasiteye sahip olacak. Toplumda özellikle yardımlaşmayı, afeti, ilk yardımı bilen sosyal sorumluluk sahibi bireyler yetiştirilmesi gerçekten artık anaokullarından belki anne karnından başlaması gereken bir eğitim faaliyetidir." dedi