Ülkem Partisi Batman İl Kurultayı Yapıldı

Ülkem Partisi genel başkanı Neşet Doğan, Batman il başkanı Tolga Örgün ve parti yönetiminin katılımıyla 1. olağan Batman il kongresi düzenlendi.

2019 yılında kurulan ve seçime katılma yeterliliğine sahip olmak için birçok yerde teşkilatlanma çalışmasına hız veren Ülkem Partisi Batman'da seçimli olağan il kongresi düzenledi.

Kültür ve Türizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen il kongresinde başkan Tolga Örgün geçerli oyların tamamını alarak tekrardan Batman il başkanlığına seçildi.

Ülkem Partisi genel başkanı Neşet Doğan, Doğu Güneydoğu Teşkilat Başkanı Halit Toprak bölge il başkanları ve Ülkem Partisi Batman il teşkilatının katıldığı kongre öncesinde davetlilere su ve kayısı ikram edildi.




İşte Ülkem Partisi Batman il kongresinde yapılan açıklamaların satır başları


Batman 90lı yıllarda bölgedeki karışıklıklardan dolayı çok sayıda göç aldı. 1990 yılında iki ilçe alınarak Batman il oldu. Batman'ın on bin yıllık tarihi olduğu bilinmektedir.

Bölgemizde sanayi olmadığı için bölge geliri tarım ve hayvancılığa dayanıyor ama tarım ve hayvancılığa dayalı yatırımlar çok azdır.

Hayvancılıkla ilgili damızlık sistemi kurulmalı hayvancılık geliştirilmelidir. Biz Dedaş'ı adete terör örgütü gibi görüyoruz. Çiftçiye çok büyük zulümler etmektedirler. 


Batman'ın altyapısıyla ilgili çok problemler bulunmaktadır. Kırsal alanlarla ilgili çalışmalar yetersizdir. Yetkililerden kırsal alanlara daha çok yönelmesini bekliyoruz. Biz iktidara geldiğimizde kırsal alanlara daha çok yöneleceğiz.

Eğitimle ilgili Ülkem Partisi olarak çok projelerimiz var. Lise sistemini ortadan kaldırararak bu 4 yılın üniversitede kazanılacak bölüme ön hazırlık yapılmasını düşünüyoruz.

Doğu görevi adı altında eğitmenlerin 5 yıllığına bu bölgeye gönderilmes yanlıştır. Burda göreve yeni başlayanlar tecrübe kazanıp batıya gitmektedir. Biz bunun tersini düşünüyoruz başka yerde tecrübe kazanıp buraya gelmelerini istiyoruz.




Koruculuk sisteminin çok yanlış yönetildiğini düşünüyoruz. Korucular asgari ücretin altında maaş almaktadırlar. Korucular önden çatışmalara gönderilmekte buna rağmen bu koruculara yemek bile gönderilmemektedir. 15 gün üs bölgelerinde kalan korucular yemek parasını bile zar zor çıkarmaktadır. Korucular için emeklilik ikramiyesi de yok. Maaş ve ikramiye konusunda düzenleme yapılmalıdır.



İzmir'de Hdp binasında yapılan saldırıyı kınıyoruz. Biz sağcılığı, solculuğu, ırkçılığı, mezhepçiliği asla kabul etmeyen bir partiyiz. Hiçbir şahıs biryesel olarak bir şahsı cezalandırma yetkisine sahip değildir. Şunlar yanlış yaptı diyerek baskın yapıp birilerini öldürme yetkisine asla ve asla sahip değildir. Bu bazı partilerin hedef göstermesi sonucunda gerçekleşen bir olaydır. Ortada bir terör varsa biz hukuk devletiyiz. Hakimlerimiz, savcılarımız var suçu olan varsa gereğini onlar yapar. Bireysel olarak kimse cezalandırma yapamaz.


Siyasetle uğraşmayan onurlu, asil ve aydın insanların sonu onursuzlar, işbirlikçiler tarafından yönetilmektir. Bize ne işiniz var siyasette gidin evinizde oturun deniliyor biz siyasete girmezsek cahiller, hesap bilmezler, vicdansızlar, düzenbazlar bizi yönetecektir.

Türkiye'de şu an seçime girme hakkı kazanan 16 parti var biz de 17. parti olmak için çalışıyoruz. Biz tabela partisi değil ciddi bir partiyiz. Film fırıldak peşinde değiliz, biz hiçbir partinin devamı değiliz, biz hiçbir ülkenin güdümünde olan bir parti değiliz, ne millet ittifakındanız ne cumhur ittifakındanız ama ittifaklar için görüşür konuşuruz.



Türkiye'nin en saf en temiz partisiyiz. Ülkenin yeni yüzlere ihtiyacı var diye yeni kurulan partilerdekiler 20-30 yıldır zaten siyasetin içinde olan kişiler şimdiye kadar neden bir şey yapmazdınız? Yeni yüz siz misiniz? Hayır siz değil biziz. Bakın pırıl pırıl tertemiz yüzler. Bu ülkenin tabanından gelen insanlarız kirlenmemiş pırıl pırılız. Kimse biz hakkımızda en ufak bir şey söyleyemez.



Ülkem Partsisi Batman il kongresi konuşmaların ardından Yüksek Seçim Kurulu yetkililerinin gözetiminde yapılan il başkanlığı ve üyeliklerin seçilmesiyle sona erdi.

Seçime tek aday olarak katılan Tolga Örgün ekibiyle beraber geçerli oyların tamamını alarak tekrardan Batman il başkanı olarak seçildi.