Ümmetin Fitnesi Irk Hastaligi

İran Türkiye Irak Suriye ve Suud'un kişisel yada mezhepsel olmadan sadece islama aykırı olduğu için politikalarını eleştirdiğimizde bize İslamı referans alarak cevap verenlerin samimi olduklarını düşünüp adım atmamız için fiil ve amellerin İslami çerçevede olması gerekiyor.

Ama maalesef böyle bir fiil ve amel uyumu görmediğimiz için bizde mecburen eleştirimizi devam etmek zorunda kalıyoruz. Bu sefer de körü körüne bilgiden yoksun mürit mantığı dışında bir faaliyeti olmayan şahıs kişi ve kurumların eleştiri adı altında hakaretlerinin dozunu artırmak suretiyle devam ettiklerini müşahade ediyoruz.

Bunu ırkımızı ön plana almak yerine ümmeti merkeze koyup adilane bir şekilde olaylara baktığımızda için içinde çıkabiliriz. Aksi durumda ne ümmet nede millet olarak bişey kazanamayacağımız gibi bir çok değerimizi kaybetmekle karşı karşıya kalırız. Olayın vahametini eylem ve fiillerimizin birbirine ne kadar zıt olduğunu son İran olayları ve bir kaç örnek ile anlatalım. 

Mesele zalim Esed'in Suriye halkına yönelik baskıcı politikasını bilmeyen yok İran'ın Suriye'de katliamlarına rağmen Esed rejiminin arkasında cephede savaşmak suretiyle durmanın nedeni İslami hassasiyetlerden çok mezhebi kaygılardan olduğu bir gerçektir. 
Buna rağmen bazı çevrelerin İran'ın bu yanlışını dile getirememesini anlayabiliriz lakin ortada bir zulmün olduğunu ve bu zulme niye sessiz kaldıklarını da sorgulayabilmemiz lazım. 

Suriye yetmedi aynı gerekçeler ile Yemen'e oda yetmedi en son Kürdistan referandumunu gerekçe göstererek Irak merkezi yönetiminin yanında durmak için Kerkük'e giren İran'ı sorguladığımızda bazı çevrelerin olaylara farklı pencereden bakmamız gerektiği yönündeki telkinlerini bir şekilde anlayabiliriz anlıyoruz. 

Ama asıl amacımız iki günde bir değişen ve her değiştiğinde gerekçeleri İslami hassasiyet olmasına rağmen realitede mezhep ve ırkları olduğudur. En son İran'da ekonomik gerekçeler ile başlayıp Abd ve Trump'ın açıklamaları ile farklı bir aşamaya evrilen sokak olaylarını bir kısım çevreler oh derken bir kısım çevreler karşısında durup lanetledi. 

Bizimse durup düşünmemiz gereken tam da budur nasıl olur da bir İslam beldesindeki bir olayı bir kafir destekler ve bunun yanında müslümanlar kafirlerin safında durur diyoruz. Ama aynı şekilde öbür tarafa da sormamız lazım mesela Suriye'de Rusya ile hareket eden İran ve Amerika ile hareket eden Suud arasında fark var mıdır. Müslümanların iki zalimden birini tercih edebilme seçeneğini sunanlar ne kadar suçlu ise iki şıktan biri olan müslümanlar aynı oranda suçlular. 

Şimdi biraz sadeleştirip asıl konumuza dönelim İran'ın halkına yönelik tüm baskıcı politikalarına sessiz kalıp İran'ın iç işidir deyip abd kim Oluyorda karışıyor diyen kardeşim.Senin samimi olduğunu bilmemiz için çıkıp İran'ın Yemen'de Suriye'de Irak'ta ne işi var demen lazım. Türkiye'ye yönelik en ufak bir açıklamayı müdahale görüp onlar kimki iç işlerimize karışıyor derken, Sayın Erdoğan'ın bir gece ansızın gelebiliriz dediği yerlere ne işimiz var oralarda diyebiliyor musun? İran ve Türkiye'ye karşı kefereler tarafından ima edilen operasyon ve ekonomik boykotları eleştiren kardeşim iran ve Türkiye'nin Müslüman kardeşlerine karşı ima değil direk uyguladıkları ambargo ve operasyonu eleştirebiliyor musun?

Cevabınız hayır olabilir ve gerekçeniz de terör olabilir. Bu gerekçenin artık bir karşılığı olmadığını safları sıkılaştırma yerine arayı açtığı muhabbet olacakken kin ve nefretin zirveye çıkacağını unutmamamız lazım. Büyük devlet deyip Yemen'e Suriye'ye Irak'a göz dikerseniz Sizden büyük olanlar da size göz diker itiraz edebilme hakkınız da ortadan kalkar.

İşin özü birarada kardeşçe ve barış içinde yaşayıp İslamın sancağını yükseltebilmen için mezhebinizden meşrebinizden ve üstün olarak gördüğünüz ırkınızı ikinci hatta son plana atmalısınız. Kendi menfaatinize uygun değil diye terör ile yaftalayamazsınız 

Abd ve müttefiklerinin İran'daki politikası terördür Rusya ile müttefiklerinin Suriye'deki politikaları terördür Türkiye ile müttefiklerinin Irak'taki Suriye'deki politikaları terördür Suud ile müttefiklerinin Yemen'deki politikaları terördür Benim ırkım değil dinim ölçümdür ama ırkını kutsayarak gelene de eyvallah etmem 
SELAM VE DUA İLE