Vali Ahmet Deniz Başkanlığında Yatırımların Genel Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya; Vali Deniz'in yanı sıra, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Beşiri ve Gercüş ilçeleri Belediye Başkan Vekilleri, İller Bankası Bölge Müdürü, Karayolları 9. Bölge Müdürü, DSİ Bölge ve 103. Şube Müdürleri, İl Özel İdare Genel Sekreteri ve ilgili kurumların il müdürleri katıldı.
Vali Deniz'in açış konuşmasıyla başlayan toplantıda, ilimizin çevre yollarının giriş ve çıkışları ile orta refüjlere peyzaj ve çevre düzenlenmesinin yapılması, yollardaki çevre temizliği, Siirt çevre yolu üzerine yapılan Şevket Başak Köprülü Kavşak, ilçelerdeki karayolları üzerine yapılacak kavşaklar, İller Bankası tarafından merkez ve ilçelerde yapılacak ve yapılaması öngörülen içme suyu projeleri, Batman Çayı Islahı ve peyzaj, İluh Deresi'nin ıslahı gibi konular ele alınarak değerlendirildi.
Vali Deniz, Merkez, Beşiri, Gercüş ve İki Köprü beldesi belediyelerine yapılan görevlendirmelerin ardından yaklaşık üç aydır arkadaşlarımız gece gündüz demeden çalışıyorlar ve bu süre zarfında çok güzel hizmetler de bulundular. Asıl olan vatandaşlarımızın memnuniyetini sağlıyacak kaliteli hizmetler sunmaktır. En kısa sürede diğer eksiklerinde giderilmesine çalışılıyor. Özelikle çevre yollarının şehir girişleri ve orta refüjlere peyzaj ve çevre düzenlenmesinin bir an önce yapılması gerekir. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nce en kısa zamanda bu hususta gerekli çalışmaların başlatılması gerekir. Aynı zamanda  Devlet Su İşleri tarafından da ilimizde çok önemli projeler yürütülmektedir. Batman Çayı Islahı Projesi, İlluh Deresi'nin ıslahı gibi projeler ilimizi kalkındıracak ve çehresini değiştirecek projelerdir" diye konuştu.
Toplantının sonunda Vali Deniz, ilimizde yapılacak çalışmaların bütün kamu kurum ve kuruluşlarının işbirliği içerisinde koordineli bir şekilde çalışmaların yürütülmesi gerektiğini belirterek, toplantıya katılımlarından dolayı kamu kurumlarının yöneticilerine teşekkür etti. Daha sonra güney çevre yolu  güzargahında çözüm bekleyen 900 metrelik bölüm için Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü yöneticileri ile mülkiyet sahibi şahıslarla bir araya gelen Vali Deniz, yolun hizmete açılabilmesi için en kısa sürede anlaşmanın sağlanarak, sorunun çözülmesine yönelik gerekli çalışmaların yapılmasını istedi."> "> ">